Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Ach het is maar een taser

De column van An Terlouw

4 februari 2017 An Terlouw

En zo krijgt de politie op proef er een wapen bij, begrijp me niet verkeerd 'k ben absoluut geen tegenstander van het feit dat de "sterke arm" bewapend moet zijn, want zeg nou zelf: als zelfs de meest idiote figuren met wapens kunnen lopen, al dan niet met een vergunning, dan moeten de gezagdragers dat al helemaal. 

Ze krijgen heel wat te verstouwen, verwarde mensen die met messen lopen te zwaaien, al dan niet onder invloed van welke troep dan ook, of met idioten die het nodig vinden om sowieso met een wapen op zak te lopen. Ik ben anti-wapen. Nee, ik ben allergisch voor dat spul. Vind het walgelijk dat er dwazen rondlopen die zomaar in het wilde weg gaan lopen zwaaien met zo'n dodelijk geval. 

Dat is mijn mening en die mag ik ventileren en nu gaat het om de taser van de politie, hartstikke veilig want er vallen geen dooien...ehhh wat zeg je!? Er vallen geen doden toch, want er komen geen dodelijke kogels uit, alleen maar een stroomstoot van een paar duizend volt...ohhh is dat alles? 

Ja hoor, da's alles, dus een wapen erbij voor een paar honderd agenten die het eerst mogen uitproberen. Prachtig en als ze iemand op de korrel hebben die dan rare dingen uithaalt, dan trekken ze die taser, waarschuwen dat ze het ding gaan gebruiken, neen, ze roepen niet: halt ik schiet, ze roepen: stop want anders word je getaserd...is natuurlijk heel iets anders dan laseren...

Maar, niemand vertelt er nu even bij, dat ook die taser al diverse levens gekost heeft, daar hoor je geen hond over...nou hoor je toch niet dat een hond een mening heeft, want die beestjes hebben al in december genoeg harde geluiden gehoord, maar niemand heeft er blijbaar over nagedacht dat je haar al niet bepaald in model zit, wanneer je THUIS een stroomstoot krijgt, of wanneer je met je tong tegen die pooltjes van die beruchte batterij gaat om te checken of er nog stroom in zit.

En het voltage in huis, dat is 220 volt, kun je jezelf iets voorstellen bij een paar duizend volt? Je zult het maar aan je hart hebben, dan overleef je dat ding dus mooi niet. Waarbij komt dat electroshocs vroeger werden toegepast in de psychiatrie. Ook al een fenomeen dat link genoemd werd. Kijk, dat men een nieuw wapen gaat gebruiken, prima, maar niet doodzwijgen dat je er wel degelijk het loodje bij kunt leggen.

Op het kaartje komt dan te staan: door een taser heengegaan!