Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Mat’s Magic, een spectaculaire familieshow vol illusies en goocheltrucs!

11 april 2018 Sid B. Dane
artikel

Droom jij er ook van om een wereld binnen te stappen vol fantasieën en mysteries? Tijdens de spectaculaire en adembenemende familieshow ‘The Mystery of Magic’ zal Mat’s Magic Illusions, geassisteerd door zijn Diva’s o . . .

Informateur stelt coalitie voor van Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en CDA (video-update)

9 april 2018 Dick de Klerk
artikel

Informateur Paul van den Eijnden geeft het advies dat Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en het CDA samen de formatiefase ingaan en werken aan een coalitieakkoord. Dit is het resultaat van twee gespreksrondes die Van den Eijnden heeft ge . . .

Toespraak informateur Paul van den Eijnden

9 april 2018 Dick de Klerk
artikel

Live-registratie tijdens de persconferentie op het raadhuis op maandagmiddag 9 april, met de toespraak door informateur Paul van den Eijnden. In deze toespraak geeft hij uitleg geeft over het informatieproces wat na de gemeenteraadsverkiezing . . .

Geef een burgerhart voor een Burger-AED voor hulpverlener Jeanette Kruis

5 april 2018 Dick de Klerk
artikel

Vanavond in Decennium Dick een interview met Jeannette Kruis. Zij vertelt waarom ze een Burger-Aed nodig heeft. U kunt haar steunen door een burgerhart te geven, dit kunt u gratis regelen via deze website. Meer weten? Beluister hier het volled . . .

Stem op de Lokale Omroep Krimpen - Rabo clubkas campagne

31 maart 2018 Dick de Klerk
artikel

Dit jaar kunt u bij de Rabobank Clubkas Campagne ook een stem uitbrengen op de Lokale Omroep Krimpen. Met uw stem kunt u het voor de vrijwilligers van de Lokale Omroep Krimpen makkelijker maken om op locatie vanuit Krimpen aan den IJssel een . . .

Ik zoek de rust van een kist

31 maart 2018 Column Lourens Portasse
column

Een advertentie. Twee dames op de foto. In het tekstballontje naast hun hoofd staat: ‘Ongedwongen, puur en oprecht’ Nou, deze dames proberen met die tekst natuurlijk weduwnaars te lokken, die ook wel weer eens van bil willen met een b . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

20 april 2018

Vrijdag schijnt de zon weer volop en is er ook nauwelijks hoge bewolking. De wind waait meest zwak, kracht 2, eerst uit het zuidwesten, later draaiend naar west tot noordwest. De maxima liggen in de kustgebieden tussen 18 en 23 graden, dieper landinwaarts wordt het 25 tot 27 graden. Ook zaterdag is er nog volop zon, maar is het met 17 tot 24 graden net iets minder warm. De wind is dan noordoostelijk en zwak tot matig. Zondag wordt het plaatselijk weer 25 graden in het binnenland. Er is dan wel kans op buien met onweer.

Het was de warmste 19 april ooit

20 april 2018

Sinds het begin van de officiële temperatuurmeting in 1901 is het nog nooit zo warm geweest op 19 april. Om 12.30 uur was het in De Bilt 24,4 graden.
Het oude record van 24,3 graden dateert uit 1988.

Geen opvallende overlast door afsluiten Coolsingel

20 april 2018

Sinds de Coolsingel dicht is voor een grote verbouwing, is het wel drukker op de omleidingsroutes, maar zijn er nog geen extra files. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zijn er geen geen bijzondere files of opstoppingen ontstaan door toedoen van de Coolsingel.

Zondag naar Feyenoord kijken op drie locaties in d

20 april 2018

Feyenoordfans kunnen zondag op drie plekken in de stad de voetbalfinale tegen AZ bekijken. Burgemeester Ahmed Aboutaleb hoop op een goede sfeer in de stad. De locaties in de stad waar op grote schaal in groepsverband naar voetbal kan worden gekeken zijn het marktterrein, op het Stadhuisplein en in het Museumpark. Als Feyenoord zondag de beker wint, wordt de club maandag om 14:00 uur in de Kuip gehuldigd. Vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel kan het niet bij het stadhuis.

Van Galen of De Wolf reikt de KNVB-beker uit

20 april 2018

De KNVB-beker wordt zondag weer uitgereikt door een boegbeeld van de winnende club. Na de finale tussen AZ en Feyenoord zal Barry van Galen of John de Wolf de cup overhandigen aan de aanvoerder. Sinds enkele jaren wordt de beker uitgereikt door een clubicoon.

Ook schoonmakers gehuldigd na kampioenschap PSV

20 april 2018

Het was een grote bende in het centrum van Eindhoven, na het kampioensfeest van PSV afgelopen maandag. Donderdag was er voor de tientallen schoonmakers een beloning met een huldiging op het stadhuis. Met bloemen, gebak, een PSV-sjaal en papieren kampioensschalen.

Londen wil plastic rietje verbieden

20 april 2018

De Britse regering wil wattenstaafjes en plastic rietjes gaan verbieden.Dat is onderdeel van een breder plan om afval in de natuur tegen te gaan.Elk jaar worden in Groot-Brittannie zo'n 8,5 miljard rietjes weggegooid en het duurt honderden jaren voordat dat plastic is afgebroken.

Nog steeds geen dochter

20 april 2018

Ze hadden na dertien zoons hun zinnen gezet op een meisje, maar het is Jay en Kateri Schwandt uit de Amerikaanse staat Michigan weer niet gegund: woensdag hebben ze voor de veertiende keer een zoon gekregen, meldt een lokale nieuwszender.

Beelden uit de geschiedenis van Zuid-Holland onlin

20 april 2018

Geschiedenisliefhebbers kunnen vanaf donderdagmiddag hun hart ophalen: dan publiceert de provincie Zuid-Holland zo'n 2.500 beelden uit de jaren '40, '50 en '60. De gedigitaliseerde glasnegatieven zijn niet eerder op grote schaal vertoond. De negatieven zijn vanaf donderdagmiddag te zien op de website van de provincie Zuid-Holland.

Programma Koningsdag

20 april 2018

Het programma voor Koningsdag 2018 is te raadplegen op www.trouwaanoranjekrimpen.nl .

Voor het eerst dit jaar komt er geen boekje uit; mede gezien de te hoge kosten en digitalisering is overgestapt op een website.

Meer kabelkrant...