Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Koorts Debat RTV Rijnmond en LOK

3 maart 2018 Video Correspondenten
artikel

Live videoregistratie door de Lokale Omroep Krimpen van het Koorts Debat wat live werd uitgezonden op RTV Rijnmond en de Lokale Omroep Krimpen in Krimpen aan den IJssel. Het eerste debat voor...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK-TV . . .

Doneren

3 maart 2018 Column Lourens Portasse
column

Na een tweede herseninfarct in één jaar gaan de gedachten toch een beetje richting een dood die misschien wel eerder komt dan gewenst. Een lichte onrust heeft zich in het nog functionerende deel van mijn hersenen gemanifesteerd. Hoe . . .

300 mensen slapen in hun auto door heftige sneeuw

3 maart 2018 Alfons Schramm
artikel

In Nederland ligt een beetje sneeuw, maar in Groot-Brittannië ligt er een stuk meer. Op sommige plekken is wel een halve meter sneeuw gevallen. 300 mensen moesten woensdagnacht in hun auto slapen omdat ze geen kant meer op konden. De hele n . . .

Matinees met De IJsselmannen

28 februari 2018 Sid B. Dane
artikel

Zondag 18 maart en Zondag 25 maart a.s. wordt in Amicitia in Lekkerkerk twee keer het jaarlijkse Matinee georganiseerd, waarbij Shantykoor De IJsselmannen en het bekende koor Betty Foks afwisselend zullen optreden. Wegens het grote succes van vor . . .

Goedkope theepot blijkt half miljoen waard

24 februari 2018 Alfons Schramm
artikel

Een Britse koopjesjager tikte een theepot op de kop voor 15 pond (net geen 17 euro), maar hij had nooit verwacht dat het ding meer dan een half miljoen euro op zou brengen. Er zat zelfs niet eens een deksel op. De man, die graag anoniem wil b . . .

Kindergemeenteraad kiest: 'Creafeest voor Jong en Oud'

19 februari 2018 Dick de Klerk
artikel

Maandag 19 februari 2018 was de dag van de kindergemeenteraad. Het thema van dit jaar is 'oud en jong samen'. Een start budget van €2000,- en heel veel enthousiaste groep 8 leerlingen. Een dag lang vergaderen, plannen bedenke . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

17 maart 2018

Zaterdag in het zuiden lichte sneeuw, elders vrijwel droog, maar wel vaak bewolkt. De temperatuur wordt ca. 0 graden.
De wind is noordoost, vrij krachtig tot hard, kracht 5 tot 7.

Zondag is het vrijwel overal droog en is het in een groot deel van het land vrij zonnig. Door forse oostenwind blijft het nog wel erg koud. De maxima liggen iets boven 0.


Weer even winter: sportwedstrijden afgelast

17 maart 2018

Met gevoelstemperaturen rond de -15 en kans op sneeuw is zaterdag de winter weer even terug in de regio. Jonge voetballers en hockeyers hebben daardoor vrij op de zaterdagochtend: de KNVB en de KNHB hebben de voetbal- en hockeywedstrijden voor de jeugd onder de 11 jaar afgelast.
"Dit is besloten vanwege de verwachte kou in combinatie met de wind", schrijft de KNVB. De spelers zijn jong en ze spelen vaak vroeg, voegt de hockeybond nog toe.

Verkiezingsmarkt Krimpen aan den IJssel

17 maart 2018

Op zaterdag 17 maart zullen de politieke partijenvan 10.00-16.00 uur klaar staan op de Crimpenhof om met u van gedachten te wisselen. De politieke partijen zullen luisteren naar het Krimpens publiek en de Krimpenaren kunnen zich orienteren bij de bepaling van hun stem bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Alle negen partijen die meedoen aan de verkiezingen zullen op de markt aanwezig zijn. Voor koffie en popcorn wordt gezorgd. De verkiezingsmarkt wordt gehouden op het Marinus van Vliet Plein.

Verkoop zelfmoordpoeder gestaakt

17 maart 2018

Bedrijven die het middel leveren dat bekendstaat als zelfmoordpoeder, leveren niet meer aan particulieren. Dat meldt RTL Nieuws na een rondgang langs de aanbieders. Aanleiding is de dood van de 19-jarige Ximena nadat zij het middel had ingenomen. Ze had gezegd dat ze het voor een project op school nodig had. De bewuste leverancier stopte al met de verkoop, nadat de vader van Ximena over haar dood had verteld. Het middel waarmee iemand pijnloos en snel een eind aan zijn leven kan maken wordt nu alleen nog verkocht aan de levensmiddelen- en metaalindustrie, zeggen de verkopers.

NOS houdt samenvattingen Eredivisie

17 maart 2018

De samenvattingen van de wedstrijden in de Eredivisie zijn tot en met het seizoen 2021/2022 bij de NOS te zien. Het contract daarvoor is met drie jaar verlengd. Het contract geldt voor zowel televisie als online. Ook de live-verslaggeving van de Eredivisiewedstrijden op de radio bij NOS Langs de Lijn blijft zoals die is.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

17 maart 2018

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 17 maart via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Rechtstreeks vanaf WC Crimpenhof bij de verkiezingsmarkt.
- Ondertekening Regenboog Stembusaccoord.
- Paasrit van de auto en motorclub.
- Straatnaamgeving project De Wilgen.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Amsterdamse Ellie Lust naar Rotterdam

17 maart 2018

Politieagente Ellie Lust gaat aan de slag in Rotterdam. De bekende Amsterdamse gaat voor het programma Opsporing Verzocht werken op het landelijke Politiedienstencentrum (PDC) in Rotterdam. Ze gaat dus niet voor het Rotterdamse korps werken. De Amsterdamse politie heeft de komst van Lust bevestigd aan RTV Rijnmond. De leiding zou willen dat Lust vanwege haar deelname aan het programma 'Ellie op Patrouille' het komende jaar in de luwte blijft bij politiezaken, meldt zender AT5.

Overlevende Slag in de Javazee overleden

17 maart 2018

In Den Haag is Felix Jans overleden, de laatste Nederlandse overlevende van de Slag in de Javazee in 1942. Jans zat op de onderzeeër Kortenaar, die door de Japanners tot zinken werd gebracht. De Britse marine redde hem na een dag uit zee. Bij de slag verloor Nederland 900 man.
Jans werkte later in Thailand aan de Birmaspoorlijn. Hij stierf op de leeftijd van 93 jaar.

Mentel grijpt tweede goud bij Paralympics

17 maart 2018

Snowboardster Bibian Mentel heeft vrijdag bij de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang haar tweede gouden medaille veroverd. De 45-jarige Loosdrechtse was de beste op de banked slalom. Lisa Bunschoten pakte het brons. De banked slalom stond in Pyeongchang voor het eerst op het paralympische programma. Het is een slalom met oplopende kombochten.

citroen broere no 8
Meer kabelkrant...