Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Gratis proeflessen Jeugdtheaterschool Hofplein in de Tuyter op 17 juni

11 juni 2017 Sid B. Dane
artikel

Van verhalen naspelen, dansen en zingen tot vechtscenes op het toneel: bij de theaterlessen van Jeugdtheaterschool Hofplein Krimpen aan den IJssel kan het allemaal. Hier kunnen kinderen en jongeren hun talent ontdekken en ontwikkelen. Iederee . . .

Nachtradio tbv Molukse Kerk

9 juni 2017 Dick de Klerk
artikel

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni organiseerd Stiching Molukse Kerken nachtradio bij RTV Krimpenerwaard te Bergambacht. Tijdens deze nacht (van 00:00 to 08:00 uur) zullen diverse presentatoren 8 uur aaneen radio verzorgen. Een radion . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 10 'Kinderkermis YMCA'

8 juni 2017 Video Correspondenten
artikel

De 25e editie van de Kinderkermis van de YMCA in 't Onderdak, georganiseerd door YMCA Krimpen.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 9 'Scouting'

5 juni 2017 Video Correspondenten
artikel

Scoutingactiviteiten tijdens Koningsdag in de Stormpolder. Presentatie: Nel van Zwienen, Camera: Terry Mace Hardyman en Dick de Klerk.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of . . .

Smickelmuurtje

3 juni 2017 Column Frank Drion
column

Wij hebben langs ons terras een muurtje, waar we regelmatig brood op strooien. Er staat ook een waterbakje, waar altijd vers water in zit. Dit muurtje is ons podium, waar we het hele vogeltheater op de voet kunnen volgen. Op anderhalf- twee meter . . .

Wij zijn Radio D'Huzes

30 mei 2017 Dick de Klerk
artikel

Radio d’HuZes is een samenwerkingsverband tussen lokale omroepen in Nederland. De omroepen Almere FM, RTV Papendrecht, Lokale Omroep Krimpen, Midland FM, Radio Stad Montfoort, RTV Bodegraven en RTVkrimpenerwaard maken op 31 Mei en 1 juni 2017 . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

27 juli 2017

Donderdagochtend is er eerst vrij veel bewolking maar er komen opklaringen, en het is overwegend droog. In de middag en avond zijn er meer opklaringen, maar er is ook kans op een bui. De temperatuur is ongeveer 21 graden. Er is een matige tot vrij krachtige, aan zee later soms krachtige zuidwestenwind.
Vrijdag valt er plaatselijk wat regen met maximum rond de 20 graden.

Lift drama

27 juli 2017

De lift in de Arrheniustoren in Rotterdam-Ommoord is woensdag na bijna een maand gerepareerd. Het wachten was op een ontbrekend onderdeel. Het flatgebouw heeft twee liften, de lift die op de oneven verdiepingen stopt, ging begin juli stuk. Bewoners die slecht ter been zijn of in een scootmobiel zitten, waren daardoor weken aan huis gekluisterd. Het is absoluut veilig om de lift te gebruiken, ook al hoor je wat meer geluid, waarschuwt de woningcorporatie. Het is de bedoeling dat beide liften voor het einde van het jaar op alle etages stoppen.

Zondagsrust

27 juli 2017

Sliedrecht deelt dit weekend boetes uit als de Turkse groenteboer Ozgur Market zondag opnieuw zijn winkel opengooit. Dat heeft de ondernemer te horen gekregen van de gemeente. De winkel op de Thorbeckelaan was afgelopen zondag tegen de regels in open. In Sliedrecht mag dat niet, omdat de zondagsrust hoog in het vaandel staat. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt zondag gecontroleerd of de winkel dicht is. Als dat niet het geval is, wordt ingegrepen en volgt een prent. Als er klanten binnen zijn, wordt de boete zelfs hoger.

Chemours

27 juli 2017

De gemeente Dordrecht zegt 'zeer verbolgen' te zijn dat Chemours bij de rechtbank in beroep is gegaan tegen de nieuwe vergunning die de uitstoot van GenX-stoffen beperkt. Chemours beloofde alles te doen om de uitstoot van stoffen zo veel mogelijk te beperken. Toen dat in een nieuwe vergunning werd vastgelegd, liet het bedrijf weten dat op een onderdeel niet te kunnen waarmaken. Chemours zegt verrast te zijn over de reactie van de gemeente: "Het was al weken bekend dat we tegen de vergunning in beroep zouden gaan."

citroen broere no 2

Bodycams RET

27 juli 2017

Controleurs van de RET krijgen bodycams om geweld in de tram, bus en metro te voorkomen. Het gaat om een proef. De eerste resultaten worden in dit najaar verwacht. In elk team van RET-controleurs dat op de metro, tram of bus staat, wordt een persoon uitgerust met een bodycam. Om hoeveel bodycams het gaat, kan de RET niet zeggen. Op elk moment van de dag is een verschillend aantal teams actief. De camera's zullen niet altijd aanstaan. Medewerkers bepalen zelf of ze de camera aanzetten als er geweld dreigt.

Goede doelen

27 juli 2017

De oplevende economie is gunstig voor goede doelen. De inkomsten uit donaties en nalatenschappen zijn vorig jaar met 13 procent toegenomen, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek dat de Volkskrant doet naar de opbrengsten van de 25 grootste goede doelen in Nederland. Het Oranje-fonds, de Hartstichting en de reddingsorganisatie KNRM kregen meer geld dankzij giften uit erfenissen. KWF Kankerbestrijding blijft het grootste goede doel, daar kwam 119 miljoen euro binnen. De laatste twee jaar boeken de goede doelen weer betere resultaten.

Royalties

27 juli 2017

De erfgenamen van Michael Jackson moeten diens producer Quincy Jones 9,4 miljoen dollar betalen aan royalties en andere opbrengsten van grote hits als Billie Jean en Thriller. Dat heeft een rechtbankjury in Los Angeles bepaald. De nummers waren in een andere versie gebruikt de documentaire This is It. Daarom vonden de erfgenamen dat ze de producer niet hoefden te betalen voor het gebruik ervan. Maar Jones heeft het eerste recht op iedere nieuwe bewerking van de bewuste nummers van Jackson.

Drone redt reekalfjes

27 juli 2017

In de omgeving van Winterswijk zijn de afgelopen tijd 34 reekalfjes gered dankzij de inzet van een drone. De diertjes liggen in graslanden. Boeren die moeten maaien, zien hen niet. Daardoor komen er regelmatig reekalfjes tussen de messen van de maaimachines. Tussen 5 mei en 1 juli werd in Winterswijk een drone ingezet met een warmtecamera. De camera kan de reekalfjes lokaliseren. Zeventig weilanden werden met de drone afgezocht. Daarbij werden 34 kalfjes opgespoord en met hun moeder herenigd, voordat er gemaaid werd.

Vrijwilligers gezocht voor nieuw hospice

27 juli 2017

Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.

Meer kabelkrant...