Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 6 'Rommelmarkt'

20 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Een kijkje op de rommelmarkt tijdens Koningsdag 2017. Presentatie: Terry Mace Hardyman. Camera: Nel van Zwienen.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer . . .

Gekke wereld, rare mensen

20 mei 2017 Column An Terlouw
column

Grappige titel, zeker als je bedenkt dat Trump weer eens onder vuur ligt, hoe die man een zoveel kiesmannen is gekomen, zal altijd een raadsel zijn en blijven. Ik denk, en zeg: dat die man volkomen ongeschikt is voor deze verantwoordelijke job. E . . .

Lourens Portasse na hersenbloeding: "ik ben er nog, gelukkig!"

18 mei 2017 Sid B. Dane
artikel

LOK columnist Lourens Portasse werd begin van dit jaar opgenomen in het IJsselland Ziekenhuis met een hersenbloeding. Het ziekenhuis publiceerde zijn verhaal onlangs in de IJssel en Lekstreek. De heer Portasse uit Krimpen aan den IJssel werd b . . .

LOK TV Koningsdag 2017 - deel 5 'Stal de Waal'

17 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Live radio-uitzending van Koningsdag 2017 werd ook op video vastgelegd. Alfons Schramm bezocht 'Stal de Waal'. Daar maakten we de volgende impressie.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 4 'MHC Krimpen'

17 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Tijdens Koningsdag 2017 kon de vernieuwde accommodatie van MHC Krimpen worden bezocht en vonden er sportieve activiteiten plaats. We kregen een ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu f . . .

Huldiging Giovanni van Bronckhorst

17 mei 2017 Sid B. Dane
artikel

Op maandag 22 mei wordt Krimpenaar Giovanni van Bronckhorst gehuldigd omdat hij landskampioen is geworden met Feyenoord. Het gemeentebestuur is trots op deze sportieve inwoner die een grote bijdrage heeft geleverd aan deze sportprestatie. De huld . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

28 mei 2017

Zaterdag volop zon, in de middag ook hoge wolken. Tot de avond droog, 's avonds in het zuidwesten kans op een enkele onweersbui. Het wordt ca. 29 graden. De wind is oost tot zuidoost, kracht 1 of 2.

Maandag het vrij zonnig en zeer warm met 26 tot 31 graden. In de avond komt er waarschijnlijk onweer.

Eerste officiële landelijke tropische dag

28 mei 2017

Zaterdag was het zover: het was de eerste officiële landelijke tropische dag van het jaar. Om half vier zaterdagmiddag kwam het kwik bij het KNMI in De Bilt nét boven de 30 graden uit.
Gemiddeld valt de eerste landelijke tropische dag eind juni, begin juli, zei de weerman Jules Geirnaerdt. De vroegste officiële tropische dag ooit werd gemeten op 9 mei 1976.
Voor Rotterdam was het ook officieel de eerste tropische dag van het jaar met 31,3 graden.

Van Baalen (VVD):PvdA moet meedoen

28 mei 2017

VVD-Europarlementariër Van Baalen vindt dat de PvdA moet gaan deelnemen aan de formatieonderhandelingen.

Hij sluit niet uit dat de partij bereid is alsnog aan te schuiven, zei hij zaterdag in Kamerbreed op Radio 1.

Oostkust Bonaire vervuild met olie

28 mei 2017

De oostkust van Bonaire is vervuild met talloze kleine plakjes olie. De olie komt waarschijnlijk uit Trinidad, waar op 23 april een opslagtank van een raffinaderij barstte.

Daarbij stroomde zo'n 50.000 liter olie de zee in.
Vrijwilligers van natuurorganisatie Stinapa hebben zaterdag een deel van de kust handmatig schoongemaakt.

Jongen overvaren door jetski

28 mei 2017

In de Maas bij Well is een jongen van 14 omgekomen bij een ongeluk met een jetski. Volgens getuigen was hij uit een boot gesprongen, waarna hij werd geraakt door de jetski.
Duikteams vonden hem na 1,5 uur.

De politie heeft waterscooters in beslag genomen en iemand aangehouden die mogelijk met het ongeluk te maken heeft.

Rutte:alleen blokkade tegen PVV

28 mei 2017

VVD-leider Rutte blijft ijveren voor een vierpartijenkabinet. ook de SP zou die vierde partij kunnen zijn, net als de ChristenUnie, de PvdA of GroenLinks.

Die laatste partij moet dan wel zijn eisen vooraf laten varen, zei Rutte. Hij sluit alleen de PVV uit.

Deel parkeergarage ingestort

28 mei 2017

Een deel van een nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport is ingestort. De garage was nog in aanbouw en niet in gebruik.
Er vielen geen gewonden. Het gebouw werd gebouwd door BAM en zou deze zomer worden opgeleverd.

citroen broere no 2

Man steelt tractor

28 mei 2017

Agenten in Boekel hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een man betrapt die een tractor had gestolen omdat hij geen zin had om te fietsen. De politie schrijft dat de desbetreffende man zijn fiets op de gestolen tractor had gebonden en vervolgens daarmee naar huis probeerde te rijden.
Agenten hebben de man aangehouden. "Resultaat is dat de man met dit 'geniale' idee vanavond bij ons logeert en dat de tractor weer terug gaat naar de eigenaar", aldus de politie op Facebook.

Luther 1/4

28 mei 2017

De laatste dag van oktober is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel van Wittenburg spijkerde. Officieel het begin van de Hervorming. Maar de festiviteiten zijn al lang begonnen. Van de week trad oud-president Obama in Berlijn aan om een openlucht-rede te houden die door duizenden werd bijgewoond. Wittenberg staat in het middelpunt van de viering. Direct bij aankomst op het station staat een 27 meter hoge bijbel te glinsteren in de zon. En de hoofdstraat van Wittenberg puilt uit van de Luther-souveniershops.

Meer kabelkrant...