Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kennismaken met ds Baggerman

4 februari 2018 Dick de Klerk
artikel

Eind september 2017 is in de IJsseldijkkerk dominee Baggerman bevestigd. Na afloop van de kerkdienst vanuit de IJsseldijkkerk kon u in het radioprogramma 'De Kerken Spreken' luisteren naar een kennismakingsinterview met de nieuwe domi . . .

Kiekeboe! Nieuwsgierige uil brengt onverwacht bezoekje aan verkeerscamera

3 februari 2018 Alfons Schramm
artikel

Een verkeerscamera in de Finse stad Tampere legde onlangs het bezoekje vast van een opmerkelijke gast. Op een bepaald moment dook zowaar even een uil op voor de camera. Dat de vogel daardoor het zicht op het verkeer even blokkeerde, kon het dier . . .

Cabaret in De Tuyter met cabaretiers Silvester Zwaneveld en Soundos el Ahmadi

2 februari 2018 Sid B. Dane
artikel

Veel mensen zullen Soundos kennen van de velerlei tv-programma's waarin ze heeft meegedaan. Wie is de Mol, DWDD, Shouf Shouf habibi, De slimste mens en natuurlijk Expeditie Robinson. Zoals je daar kan zien; als Soundos ergens voor gaat dan ga . . .

Snelweg vol bankbiljetten na crash met vrachtauto van gokbedrijf

27 januari 2018 Alfons Schramm
artikel

Een snelweg in Illinois lag gisteren bezaaid met bankbiljetten door een ongeluk. Dat gebeurde nadat de bestuurder van een vrachtwagen van een gokbedrijf de macht over zijn stuur had verloren. Interstate 74 in de buurt van het Amerikaanse plaa . . .

Deventenaar Thijmen Apswoude slaapt 250 dagen per jaar in het bos

20 januari 2018 Alfons Schramm
artikel

Thijmen (27) heeft een huurhuis in de binnenstad van Deventer, een vrouw en een dochter (2) maar de natuur is zijn thuis. Als het even kan ontvlucht hij de hectiek van alle dag en duikt hij het bos in. Met enkel een mes kan hij zich prima vermak . . .

Chinese ijsbloemjongen gaat viral: met min negen lopend naar school

13 januari 2018 Alfons Schramm
artikel

Een foto van een Chinese jongen is viral gegaan op sociale media vanwege zijn 'coole' uiterlijk. Met zijn haar vol ijsbloemen, rode wangen en een dunne jas kwam de 'ijsbloemjongen' deze week zijn school in het zuidwesten van Chin . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

19 februari 2018

Maandag is er veel bewolking en in de middag kan er wat lichte regen vallen. De temperatuur loopt op naar 6 graden en er waait een matige naar zuidoost draaiende wind. In de avond en nacht houden is er veel bewolking en kan er eerst nog een beetje regen vallen. De temperatuur daalt naar 2 graden. Dinsdag zijn er wolkenvelden en blijft het droog. In de loop van de dag zal de zon vanuit het oosten vaker tevoorschijn komen. Er waait een matige oostenwind en het wordt opnieuw 6 graden

Twee auto's in vlammen op

19 februari 2018

In onze regio zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto's afgebrand. Dat gebeurde in Rotterdam-Oosterflank en Capelle aan den IJssel. Rond 01:00 uur was het raak op het Tuniserf in Rotterdam-Oosterflank. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein en brandde aan de voorkant helemaal uit. Een andere auto raakte door de brand beschadigd.Even later stond in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel een auto in brand. Het voertuig stond aan het Penseel en ging in vlammen op.
De oorzaak van beide autobranden is onbekend.

Transavia vliegt niet

19 februari 2018

Op vliegveld Rotterdam The Hague Airport zijn maandagochtend meerdere vluchten geannuleerd of flink vertraagd. Alle vluchten tot 12:00 uur gaan zeker niet door vanwege de stakingen bij luchtvaartmaatschappij Transavia. Passagiers die alsnog naar Rotterdam The Hague Airport waren gekomen, zagen dat hun vliegtuigen niet zouden opstijgen. De aanleiding voor de actie is een al maanden durend conflict over een nieuwe cao voor de piloten van Transavia.

Taser

19 februari 2018

De proef van de Rotterdamse politie met het stroomstoot-wapen wordt met een paar maanden verlengd. Daarna wordt gekeken of de taser een standaard onderdeel wordt van de politie-uitrusting. In totaal is het wapen 302 keer ingezet, waarvan 183 keer 'dreigen met het middel genoeg was om een verdachte onder controle te krijgen'. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid beslist met de Tweede Kamer voor de zomer op basis van de ervaringen of alle Nederlandse agenten een taser krijgen.

Kortere wachttijden vliegvelden

19 februari 2018

Op Rotterdam The Hague Airport gaat de Koninklijke Marechaussee onbewapende burgers en reservisten inzetten als grensbewakers. Zij gaan onder anderen paspoorten controleren. Rotterdam is niet de enige Nederlandse luchthaven waar dit gaat gebeuren, Koninklijke Luchthaven Schiphol en Eindhoven Airport doen ook mee. Het gaat om maximaal 120 'eerstelijnsgrens-bewakers'. Dit geeft een woordvoerder van de Marechaussee aan bij het Financiele Dagblad.

Flexwerkers in opmars

19 februari 2018

De groep flexwerkers in Nederland blijft flink doorgroeien. In het laatste kwartaal van vorig jaar telde Nederland ruim 3 miljoen flexwerkers, 2,5% meer dan een jaar eerder. Tegelijkertijd groeide ook het aantal vaste werknemers met 2,2% tot ruim 5 miljoen, blijkt uit cijfers van het CBS en TNO. Van alle werkenden in Nederland had eind vorig jaar 61% een vaste baan, 35% was flexwerker. De overige 4% zijn zelfstandigen met personeel en meewerkende gezinsleden. De groei van de flexwerkers zit vooral bij mensen met een tijdelijk contract.

Rulings

19 februari 2018

Belastingdeals met internationale bedrijven en organisaties mogen straks niet meer door lokale inspecteurs worden gemaakt, maar alleen nog door een speciaal team van de Belastingdienst. Dat meldt staatssecretaris Snel in een brief aan de Tweede Kamer. Hij wil de aanpassing doorvoeren omdat uit onderzoek is gebleken dat in 78 gevallen fouten zijn gemaakt bij het maken van deze zogenoemde 'rulings', vooral door lokale inspecteurs.

citroen broere no 6

Thuiszitters

19 februari 2018

Het aantal thuiszitters, leerlingen die langdurig niet naar school gaan, is vorig jaar niet gedaald. Het kabinet wil dat over twee jaar geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszit. Minister Slob schrijft aan de Kamer dat vorig schooljaar ruim 4000 leerlingen langer dan drie maanden thuiszaten, zonder passend aanbod voor onderwijs of zorg, ongeveer net zo veel als in 2015/2016. Zo'n 1700 kinderen stonden niet eens ingeschreven op een school.

Pizza?

19 februari 2018

Wat aanvankelijk op een onschuldige grap leek, liep al snel helemaal uit de hand. Guido Grolle, een advocaat uit Dortmund, kreeg op twee weken tijd al meer dan honderd pizza’s op zijn kantoor geleverd. De talloze mails, telefoontjes, sms’en en bezoekjes van leveranciers maken de Duitser al sinds januari helemaal gek. Voor Grolle is het tot nog toe een groot mysterie waarom leveranciers sinds januari al meer dan honderd pizza’s op zijn kantoor leverden. De man besliste naar de politie te stappen toen het “grapje” maar bleef duren.

Meer kabelkrant...