Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Eindelijk weer een witte kerst met Kans op sneeuw!

5 december 2017 Sid B. Dane
artikel

ROTTERDAM - Elk jaar weer komt in december die ene vraag op "Wordt het dit jaar een witte kerst?" En waar dit normaal lang onzeker blijft, kan Hofplein Rotterdam iedereen nu al blij maken, want JA, dit jaar wordt het een witte kerst! Oo . . .

Gevangene met opvallende tattoo ontsnapt uit Amerikaanse gevangenis

2 december 2017 Alfons Schramm
artikel

In Californië is een gevangene met een nogal herkenbaar signalement ontsnapt. De man heeft namelijk een tatoeage van een doodshoofd op zijn gezicht. Corey Hughes ontsnapte maandag uit de werkplaats in de gevangenis waar hij zijn straf uitzi . . .

Krokodil valt gestrande vissers aan die dagenlang op eigen auto slapen

25 november 2017 Alfons Schramm
artikel

Twee Australische vissers hebben vijf dagen vastgezeten in het westen van Australië. De auto van de mannen zakte weg in de modder en ze konden vervolgens geen kant op. Charlie Williams (19) en Beau Bryce-Maurice (37) waren samen met hun h . . .

Geluk

18 november 2017 Column Frank Drion
column

Geluk Dat geldt voor een heleboel zaken. Zonder mazzel ben je nergens. Iedereen heeft wel een momentje in zijn leven dat het toeval zijn werk doet. Dat je net tegen de juiste persoon aan loopt, die je de baan van je leven biedt. Dat overkwam m . . .

Filehel op aarde: 130 kilometer muurvast in stoffige woestijn

18 november 2017 Alfons Schramm
artikel

Vrachtwagenchauffeurs in het grensgebied tussen China en Mongolië worden sindskort geconfronteerd met megafiles. Door verschillende omstandigheden is het kolentransport tussen beide landen volledig vastgelopen aan de grens. Het gevolg: file . . .

Sinterklaasintocht live op LOK-Radio

17 november 2017 Dick de Klerk
artikel

Zaterdag 18 november komt Sint weer aan, Er zullen weer heel wat kinderen bij de haven staan, Zingen, dansen en springen, voordat de Sint op de kade stapt, en je ook weer in lekkere pepernoten hapt. De aankomst van Sint is ook dit jaar weer . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

17 december 2017

Zondag is er eerst zon en meest droog. In de avond van het westen uit regen, in het oosten mogelijk ook natte sneeuw.
Het wordt ca. 5 graden.
De wind is west tot noordwest, matig tot vrij krachtig, kracht 3 tot 5.

Na vandaag is het even meest droog, al zijn er wel veel wolkenvelden. Het wordt nog iets zachter, met een afnemende kans op vorst in de nacht.

kerstwens 2017 2018

Lichaam vermiste chef-kok gevonden

17 december 2017

Op het terrein van Paleis Soestdijk hebben jagers het lichaam gevonden van de vermiste chef-kok Edwin Takens. Het lag op een gedeelte dat niet voor publiek toegankelijk is, op een paar honderd meter van de plek waar eerder zijn auto werd gevonden.
Volgens de politie zijn er geen sporen van een misdrijf.
De chef-kok uit Soest (49) verdween op 31 oktober.

Snackkar overvallen

17 december 2017

Drie mannen hebben zaterdagavond een snackkar overvallen aan de Rietkerkweg in Rotterdam. Ze maakten daarbij gebruik van vuurwapens. De mannen kwamen rond 19.45 uur binnen bij de snackkar in Prinsenland. Een van hen had een bivakmuts op, de andere twee capuchons en een zwarte sjaal. In de snackkar waren op dat moment personeel en drie klanten aanwezig. Zij moesten onder bedreiging van de vuurwapens hun geld en persoonlijke bezittingen afgeven. De mannen zijn daarna met een onbekende buit gevlucht. De omgeving wordt uitgekamd op zoek naar het trio.

citroen broere no 2

Brand op eiland Tiengemeten blijkt vuurkorf

17 december 2017

De brandweer rukte zaterdagmiddag groots uit naar het eiland Tiengemeten in het Haringvliet na een melding dat er brand zou zijn. Daar aangekomen bleek het om een brandende vuurkorf te gaan. Een boer zag de rookwolken vanaf het vaste land en alarmeerde de brandweer. Drie blusvoertuigen gingen vervolgens met spoed met het pontje op weg naar het eiland. Daar bleek niets aan de hand te zijn, de rook kwam van een vuurkorf. De brandweer keerde onverrichter zake terug naar de kazerne.

Vaker bekeuren bij wangedrag in verkeer

17 december 2017

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat bekeuren weggebruikers steeds vaker voor wangedrag. Dit jaar verwachten ze voor het eerst meer dan duizend processen-verbaal op te maken voor wangedrag in het verkeer. Tot en met oktober staat de teller voor dit jaar op 932, bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat berichtgeving in De Telegraaf. Bijna drie jaar na het aantreden van de weginspecteurs loopt het bekeuren van het negeren van rode kruizen boven de rijbanen en het ongeoorloofd stilstaan op de vluchtstrook snel op.

kerst 2017 melodie en perc concordia

De wereld rond zeilen in wereldrecordtijd

17 december 2017

De Franse zeiler François Gabart is in iets meer dan 42 dagen de wereld rond gezeild. Dat is 6 dagen en 10 uur sneller dan het vorige record. Gabart had voor zijn tocht 42 dagen, 16 uur en 35 seconden nodig.
Hij haalde gedurende de trip van zeven weken een gemiddelde snelheid van 65 kilometer per uur, zo melden Franse media.

Kerstaanslag 2016 Berlijn 1/6

17 december 2017

Een jaar na de terreuraanslag op de kerstmarkt in Berlijn maakt Duitsland zich op voor een beladen herdenking. Komende dinsdag wordt in de Gedächtniskirche stilgestaan bij de twaalf doden en 56 gewonden die vielen op die fatale 19de december 2016. Maar naast het nog altijd pijnlijk verse verdriet, is er bij steeds meer betrokkenen woede over de aanpak van Bondskanselier Merkel. "Criminele vluchtelingen moeten opdonderen!"
Uit onlangs gepubliceerd onderzoek blijkt dat fout op fout is gestapeld met betrekking tot de dader van de aanslag.

Meer kabelkrant...