Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

LOK TV - Wij zijn de Tuyter - De Muziekschool

6 februari 2017 Dick de Klerk
artikel

De Tuyter wordt na de verbouwing het hart van Krimpen genoemd. Maak in de serie 'Wij zijn de Tuyter' kennis met de verschillende gebruikers van de Tuyter. Nieuw is deze week de aflevering over de Muziekschool . . .

Ach het is maar een taser

4 februari 2017 Column An Terlouw
column

En zo krijgt de politie op proef er een wapen bij, begrijp me niet verkeerd 'k ben absoluut geen tegenstander van het feit dat de "sterke arm" bewapend moet zijn, want zeg nou zelf: als zelfs de meest idiote figuren met wapens kunne . . .

Decennium Dick over 'Gifts of life Oeganda'

2 februari 2017 Dick de Klerk
artikel

Donderdag 2 februari in Decennium Dick: Aandacht voor gifts of life. Sinds november zijn deze mannen al in Nederland om geld op te halen voor de schoolkinderen en hun leerkrachten. Schoolklassen tot 100 leerlingen zijn gewoon in Oeganda. Vanda . . .

Radio 6: uw gids naar de verkiezingen

1 februari 2017 Sid B. Dane
artikel

Vanavond de eerste aflevering in de serie verkiezingsuitzendingen van het programma Radio 6. Met gelegenheidsgast en politiek commentator Lourens Portasse helpt het team van Radio 6 u de weg te vinden naar de verkiezingen van 15 maart aanstaa . . .

Videocampagne LIONS Inzamelactie 2017

31 januari 2017 Video Correspondenten
artikel

Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Have a nice day

28 januari 2017 Column Frank Drion
column

Fijne dag Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hoor je in de VS, het automatisch uitgesproken: “Have a nice day…”. Zo erg, dat het je de strot uit komt en je blij bent terug te keren in het nuchtere Nederland . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

27 februari 2017

maandaag is het bewolkt met regen, in de 2de helft van de middag volgen buien met kans op korrelhagel, onweer en windstoten tot rond 70 km/u. Het was vanochtend al 10 C, dat is tevens de maximumtemperatuur voor vandaag. Er staat een vrij krachtige en aan zee krachtig of harde zuidenwind, kracht 5 tot 7. Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt met een enkele bui. Het koelt af naar 4 C en er staat een vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind, kracht 5 of 6. Dinsdag buien en in de middag een graad of 7.

Helaas

27 februari 2017

Een van de fietspompen die Rotterdam bij wijze van proef op straat heeft neergezet, is nu al gesloopt. Het gaat om het exemplaar op de Coolsingel. Op veertien plekken in Rotterdam plaatste de gemeente de afgelopen weken fietspompen met de belofte dat de dingen hufterproof zouden zijn. De fietspompen zijn een proef tot eind 2018. Ze zijn geschikt voor de banden van alle soorten fietsen. De pompen staan niet dichtbij openbare fietsenstallingen, fietsenmakers of fietsverhuurpunten. De kans is groot dat daar al een fietspomp aanwezig is.

Terug in de tijd

27 februari 2017

De gemeente Rotterdam gaat in het najaar bekijken of de schillenboer in meer wijken aan de slag kan gaan. Nu is de proef nog beperkt tot het Oude Westen. Omdat steeds meer huishoudens meedoen, is een groter voertuig en een extra inzamelingsdag nodig. Het project begon in september vorig jaar om te onderzoeken hoe gft-afval ook kan worden ingezameld in wijken met woningen zonder tuin. In de oude stadswijken hebben Rotterdammers geen ruimte voor een gft-bak. Vanaf 25 maart tot de zomer fietst de schillenboer drie keer per week door de wijk.

Oscars

27 februari 2017

In Los Angeles is Moonlight tot beste film uitgeroepen.Eerst werd per ongeluk La La Land genoemd. De producers van die film begonnen al met hun dankwoord toen bleek dat het anders lag. De Oscars voor beste acteur en actrice waren voor Casey Affleck en Emma Stone. La La Land kreeg zes Oscars, onder meer voor de regie van Damien Chazelle. Beste buitenlandse film werd The Salesman van de Iraniër Asghar Farhadi. Beste animatiefilm werd Zootopia.

Postnl

27 februari 2017

Bij PostNL verdwijnen de komende vier jaar 2000 tot 2400 banen. Het gaat om banen door het hele bedrijf: postbodes, depotmedewerkers,vervoerders en mensen op het hoofdkantoor. De pakketbezorging krijgt waarschijnlijk 1600 extra banen. De hoeveelheid gewone,geadresseerde post blijft afnemen met 7 tot 9 procent per jaar, terwijl het aantal pakketten blijft groeien. Tot 2020 wordt er daarom 115 miljoen extra bezuinigd op de gewone postbezorging. De banen verdwijnen via natuurlijk verloop, herplaatsing binnen het bedrijf en vrijwillig vertrek.

Numerus fixusopleidingen

27 februari 2017

Bij de studies waarvoor studenten geselecteerd worden, hebben zich 46.542 scholieren ingeschreven, terwijl er maar voor 19.608 studenten plek is. Er zijn 91 numerus fixusopleidingen aan de universiteiten en hogescholen. Bij de studie International Business Administration aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit is de verhouding het scheefst, schrijft De Telegraaf. Daar zijn 575 plekken en 2300 aanmeldingen, waarvan de meeste uit het buitenland. Vanaf dit jaar is er geen loting meer, maar mogen opleidingen studenten zelf selecteren.

citroen broere no 6

Veelkleurig

27 februari 2017

Hoe cool zou het zijn als je haar regelmatig van kleur zou veranderen, zonder dat je het steeds opnieuw moet verven?. Er bestaat sinds kort namelijk een haarverf die zich aanpast aan je omgeving. Wanneer je haar in aanraking komt met warmte of kou, verandert de kleur van je haar. Door wind, zon of kou, kan je haar bijvoorbeeld van zwart naar rood verkleuren. Andere kleuren waarin de verf kan veranderen zijn zwart naar wit, zilver naar blauw en zwart naar geel. Dit effect komt door een chemische reactie die plaatsvindt. Op dit moment is de verf helaas nog niet te koop

Ballensmokkel

27 februari 2017

Amerikaanse douaniers hebben bijna zes kilogram paardentestikels onderschept in de Washington Dulles International Airport. Twee vrouwen probeerden de ballen vanuit Mongolië binnen te brengen. De opmerkelijke vangst bevatte naast de testikels ook nog een berg vlees. Volgens de douane hadden ze liefst 19 kilogram paardenvlees en vlees van andere herkauwers bij zich. Daarbovenop hadden ze ook 3 liter melk van yakken in hun koffer zitten. Een van de vrouwen heeft aangegeven dat ze hun vreemde lading voor medicinale redenen zouden gebruiken.

Gered door toeval

27 februari 2017

Drie mannen uit Kiribati, een eilandengroep in de Stille Oceaan, zijn na vier weken dobberen op zee gevonden door een helikopterpiloot die speurde naar tonijn. Enorm toeval: nog geen tien kilometer verderop spotte hij vervolgens een 14-jarige jongen die elf dagen geleden met zijn bootje op drift was geraakt. Zowel de mannen als de jongen bevonden zich op bootjes van nog geen vijf meter lang met alleen een buitenboordmotor. De mannen (57, 40 en 22 jaar oud) konden zichzelf in leven houden met vis omdat ze hengels bij zich hadden.

Meer kabelkrant...