Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Smickelmuurtje

3 juni 2017 Column Frank Drion
column

Wij hebben langs ons terras een muurtje, waar we regelmatig brood op strooien. Er staat ook een waterbakje, waar altijd vers water in zit. Dit muurtje is ons podium, waar we het hele vogeltheater op de voet kunnen volgen. Op anderhalf- twee meter . . .

Wij zijn Radio D'Huzes

30 mei 2017 Dick de Klerk
artikel

Radio d’HuZes is een samenwerkingsverband tussen lokale omroepen in Nederland. De omroepen Almere FM, RTV Papendrecht, Lokale Omroep Krimpen, Midland FM, Radio Stad Montfoort, RTV Bodegraven en RTVkrimpenerwaard maken op 31 Mei en 1 juni 2017 . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 8 'Stormpolderrail'

25 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Krimpen aan den IJssel, koningsdag 2017. Natuurlijk ook weer volop gezelligheid in de Stormpolder bij Stormpolderrail.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze e . . .

Oud LOK klassiek presentatrice Nel van Es overleden

24 mei 2017 Sid B. Dane
artikel

18 mei 2017 ontvingen wij het droevige bericht dat oud LOK collega en LOK klassiek presentatrice Nel van Es geheel onverwacht is overleden op 85 jarige leeftijd. Wij leven mee met haar familie, vrienden en dierbaren en wensen hen alle sterkte . . .

LOK TV - Huldiging Giovanni van Bronckhorst

23 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Dinsdag 22 mei werd Giovanni van Bronckhorst gehuldigd in Krimpen vanwege het kampioenschap van Feyenoord. Een groot feest rond het raadhuis van ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 7 'Scheepsmodelbouwclub NVM Krimpen'

21 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Snelle boten bij de Scheepsmodelbouwclub NVM Krimpen tijdens Koningsdag 2017.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

22 juni 2017

Donderdag:
De warmste dag van de week, droog.
Temperatuur: 29 graden.
Zuidwestenwind.
In de namiddag en avond flinke afkoeling. Kans op een bui.
Zuidwest tot westen wind.
Temperatuur: 20 graden.
Vrijdag:
Zonnige perioden, kans op een bui.
Temperatuur: 23 graden.
Westenwind.

'Onderzoek naar sluiting'

22 juni 2017

De gevolgen van de sluiting van luchthaven Rotterdam The Hague Airport moet worden onderzocht. Dat bepleit de Partij van de Dieren in Rotterdam. Die dient vandaag, donderdag, een motie in bij de raadsvergadering. Volgens de partij is er er nog nooit een maatschappelijke kostenbatenanalyse opgesteld waarin sluiting van de luchthaven wordt onderzocht. Een woordvoerder stelt dat het vliegveld voor meer overlast zorgt dan de regio oplevert. De economische voordelen van het vliegveld worden volgens hem behoorlijk overschat.

Man snel weer vast

22 juni 2017

Een veertigjarige inwoner van 's-Gravendeel heeft maar kort van zijn vrijheid kunnen genieten. De man was recent ontslagen uit de gevangenis en besloot stennis te schoppen in het politiebureau in zijn woonplaats. Zo sloeg hij op de balie en schold hij agenten uit. Toen de man enkele uren later de ruiten van het bureau ingooide, was voor de politie de maat vol.
De man weigerde echter van het balkon van zijn woning af te komen, waarna agenten hem een handje hielpen en hem in de boeien sloegen. Hij werd vervolgens vastgezet.

Camping Fort Oranje definitief dicht

22 juni 2017

De beruchte camping Fort Oranje van Rotterdammer Cees Engel gaat definitief dicht. De gemeente Zundert kondigde twee weken geleden aan dat de camping moest sluiten vanwege onder meer de criminaliteit en de zeer slechte woonomstandigheden van de bewoners. Engel kreeg twee weken de tijd om bezwaar te maken, maar gaat nu dus akkoord, omdat hij het gevecht tegen de overheid beu is. Bewoners krijgen bericht dat het park op 3 juli sluit. Cees Engel was eerder huiseigenaar in Rotterdam. De gemeente kocht hem uit, omdat hij een slechte pandjesbaas zou zijn.

citroen broere no 2

Arrestaties voor aanslag Brussel

22 juni 2017

In het onderzoek naar de mislukte aanslag van dinsdag in Brussel zijn vier mensen opgepakt. Dat gebeurde bij doorzoekingen in de Brusselse gemeenten Koekelberg, Anderlecht en Molenbeek. Volgens het Belgische parket hebben de vier contact gehad met de dader, een Marokkaan van 38 uit Molenbeek. De man was vermoedelijk een IS-aanhanger die de bom thuis in elkaar heeft gezet. Hij was bij de politie niet bekend vanwege terroristische activiteiten. De man wilde een bom laten ontploffen op het station Brussel-Centraal, maar dat mislukte. Een militair schoot hem vervolgens dood.

Gaf Elizabeth een teken via haar hoed?

22 juni 2017

Het lijkt wel de titel voor een spannend boek, maar het gaat gewoon om koningin Elizabeth van Groot-Brittannië die woensdag het parlementaire jaar opende. Vanwege de hitte droeg de bejaarde vorstin niet haar statiegewaden en werd de zware kroon voor haar de House of Lords binnengedragen en op een tafeltje gezet. De vorstin droeg een blauw ensemble en een blauwe hoed met vijf gele bloemetjes erop. Het hoedje leek op de Europese vlag. Zou de koningin op deze wijze de Brexit willen bekritiseren? Officieel neemt de vorstin geen standpunt in over het vertrek uit de EU.

Luxe na horrorbrand

22 juni 2017

De families die hun huis zijn kwijtgeraakt bij de vreselijke torenflatbrand in Londen waarbij 79 mensen omkwamen worden ondergebracht in een peperduur appartementencomplex waar woningen verkocht worden tussen de 1,5 miljoen en 8,5 miljoen pond. Zo'n 250 mensen die nu nog geen huis hebben mogen rekenen op een appartement in het luxe complex in Kensington waar ze toegang hebben tot een zwembad, fitness-ruimte en een bioscoop. Ze betalen een huurprijs die normaal voor de sociale sector geldt. Dit kan omdat de eigenaar van het complex het aan de City of Londen heeft verkocht.

Unicef: kinderen doelwit IS in Mosul

22 juni 2017

IS-strijders vallen doelgericht kinderen in Mosul aan om burgers te dwingen in de Iraakse stad te blijven. Dat meldt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. "Ze gebruiken kinderen als pressiemiddel om te voorkomen dat mensen vluchten", zegt een woordvoerder. Mosul werd samen met andere delen van Irak in 2014 veroverd door IS. In die delen van het land zijn sindsdien 1075 kinderen gedood en 1140 gewond geraakt. Het Iraakse leger begon in 2016 met steun van de Verenigde Staten aan een offensief om Mosul te bevrijden. Sinds oktober zijn er zo'n 850.000 mensen uit de stad gevlucht.

Saoudi Arabië

22 juni 2017

Koning Salman heeft zijn zoon Mohammed bin Salman officieel tot kroonprins benoemd. Mohammed bin Nayef, die troonopvolger was, is hiermee terzijde geschoven. De 31-jarige Mohammed bin Salman was twee jaar geleden vrijwel onbekend. Hij is ambitieus en nogal agressief, zo zou hij de aanzet hebben gegeven tot de rigoureuze boycot van Qatar. Hij ziet Iran als het grootste gevaar in het Midden-Oosten. Als minister van Defensie heeft hij Saoudi Arabië in een roekeloze en uitzichtloze oorlog in Jemen gestort. Hij is een gevaar voor de stabiliteit in het Midden-Oosten.

Meer kabelkrant...