Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Schippers lees dit!

1 oktober 2016 Column An Terlouw
column

Ik zou dat mens wakker willen schudden, zo ontzettend hard dat de botten rammelen, ik zou haar toe willen schreeuwen tot een schorre keel aan toe, dat ze bergen vijanden maakt. Ik zou, oh wat zou ik graag tegenover haar gaan zitten, zonder ondert . . .

Nog 1 keer Hoogtepunten Krimpen Festival

25 september 2016 Dick de Klerk
artikel

Wat was het een geweldige dag: Krimpen Festival 2016. Vele Krimpenaren hebben dit evenement bezocht om sportief bezig te zijn, cultuur op te snuiven en te genieten van een prachtig evenement. De Lokale Omroep Krimpen was er live bij. We hebbe . . .

Kijk op Krimpen - Open Monumentendag 2016

19 september 2016 Video Correspondenten
artikel

Kijk op Krimpen kwam tijdens Open Monumentendag live vanaf het Streekmuseum. Registratie van de radio-uitzending.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en mee . . .

Land van Handel

17 september 2016 Column Lourens Portasse
column

Nederland is altijd al het land van de handel geweest. Niets was ons vreemd genoeg, zolang er maar geld mee was te verdienen. We zwierven over de woeste, verre baren en vervoerden alles wat maar in het scheepsruim paste, mens en dier, thee en kof . . .

LOK TV - Reportage Het Groot Krimpens Dictee

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

De afsluiting van de 'Week van de alfabetisering'. Het Groot Krimpens Dictee.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Kijk op Krimpen - Het volledige dictee van Huib Neven

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

Maandag 12 september. De eerste editie Groot Krimpens Dictee. Geschreven en voorgedragen door Huib Neven.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

21 oktober 2016

Vrijdag is het de eerste uren vooral landinwaarts koud, rond 4 graden, en bovendien heeft het verkeer last van mist. Pas later in de ochtend lost de mist op, elders schijnt even de zon. Vanuit het noorden neemt tegen de middag de buiigheid weer toe. Het wordt 10 tot 13 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot noord. In het weekend is het rustig weer met in de ochtend kans op hardnekkige mist. 's Middags breekt vaker de zon door. In de gebieden met mist en laaghangende bewolking is het kil, 7 tot 9 graden, elders 11 graden.

Bandenbranche betaalt onderzoek naar kunstgrasveld

21 oktober 2016

De Nederlandse bandenbranche gaat de kosten vergoeden van sportclubs die hun kunstgrasveld willen laten onderzoeken. Met het onderzoek wil de branche, verenigd in de VACO en Vereniging Band en Milieu, de ophef wegnemen die begin deze maand ontstond door een uitzending van het tv-programma Zembla. Daaruit kwam onder meer dat sporten op kunstgrasvelden met gemalen autobanden als opvulmateriaal kanker kan veroorzaken.

'Hef zonder middenstuk goed voor scheepsbouwers'

21 oktober 2016

Hang het beweegbare middenstuk van De Hef niet terug. Die oproep doet de lokale partij Stem van Krimpen. Raadslid Bert Luijendijk van de partij in Krimpen aan den IJssel verwacht dat het weglaten van het beweegbare brugdeel gunstige gevolgen heeft voor scheepsbouwers. Het terughangen van het middenstuk is al uitgesteld, zodat Oceanco in Alblasserdam een zeiljacht met masten van 60 meter hoog kan afbouwen. Zo'n hoog schip zou normaal gesproken niet onder de brug door kunnen varen en andere routes richting zee zijn er niet voor hoge schepen.

'Koeien niet zeeziek op drijvende boerderij'

21 oktober 2016

Koeien die op de drijvende boerderij in de Rotterdamse Merwehaven komen te staan, krijgen geen last van zeeziekte. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Volgens onderzoekers is nog nooit zeeziekte bij koeien vastgesteld, zegt de Universiteit van Utrecht. Miljoenen koeien worden bijvoorbeeld vanuit Australië zonder problemen met zeeschepen vervoerd naar de Verenigde Staten.

Lege kantoren worden woningen

21 oktober 2016

De gemeente Rotterdam wil lege kantoren rondom Rotterdam Centraal Station ombouwen tot woningen. Hoewel de stad in trek is en het veel levendiger is bij het nieuwe station, is het nog niet af. Ongeveer 18 procent van de kantoren in het zogeheten Central District staat leeg.
Achter het Groot Handelsgebouw is donderdag het startschot gegeven voor de transformatie van een wegkwijnend kantoorpand. In de kantoorvleugel komen 42 appartementen.

Olifantje Sanuk voor het eerst buiten

21 oktober 2016

De olifantenbaby Sanuk, die afgelopen zondag werd geboren in Artis, is donderdag voor het eerst buiten geweest. Het Aziatische olifantje bleef dicht in de buurt van moeder Thong Tai en schuilde onder haar buik voor de regen. Na enige tijd zijn moeder en kalf weer naar de stal gegaan, aldus een woordvoerster van de Amsterdamse dierentuin. Het is de bedoeling dat Thong Tai en Sanuk elke dag buiten te zien zullen zijn, tenzij het erg slecht weer is. Dan blijven ze in de stal. Ook daar kan het publiek moeder en dochter bekijken.

Sonja Barend Award 2016

21 oktober 2016

Humberto Tan heeft de Sonja Barend Award 2016 gewonnen voor zijn interview in RTL Late Night met vier overlevenden van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs.Tan kreeg de prijs voor het beste interview uit handen van Sonja Barend zelf in DWDD.
In het interview vertelden Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem over de aanslag in Parijs op 15 november 2015.

Dodelijke xtc-pil in omloop

21 oktober 2016

Het Trimbos-instituut waarschuwt voor een extreem gevaarlijke xtc-pil. Hij kan volgens het instituut dodelijk zijn. De roze xtc-pil met aan weerszijden het logo van Superman heeft een veel te hoog PMMA-gehalte. De pil werd deze week aangeleverd bij een van de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem. Waar in Nederland dat gebeurde, is niet bekendgemaakt.

Jubileum ‘De Vogelvrienden’

21 oktober 2016

Vogelvereniging "De Vogelvrienden" viert dit jaar haar 60 jarig jubileum.Ook dit jaar wordt er weer een bijzondere tentoonstelling georganiseerd.
De tentoonstelling is voor publiek geopend op Vrijdag 18 November van 20:00-22:00 uur en Zaterdag 19 November van 10:00-16:00 uur.
De toegang is gratis.
Locatie: Clubgebouw De Vogelvrienden, Vicenza 5, 2921 BL Krimpen a/d IJssel

Herfstconcert Concordia

21 oktober 2016

Op zaterdagavond 29 oktober geeft het fanfareorkest van muziekvereniging Concordia een concert samen met het harmonieorkest van muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Wamel. Het concert wordt gehouden in ontmoetingscentrum De Tuyter aan de Nachtegaalstraat 8 te Krimpen aan den IJssel. Het concert begin om 20:00 uur.

Meer kabelkrant...