Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kijk op Krimpen onderbroken door brand

10 juli 2016 Dick de Klerk
artikel

Zaterdagmorgen 9 juli 10:15 uur begon tijdens het weerpraatje van Jan Dekker het brandalarm te loeien. Er bleek brand te zijn uitgebroken door slijpwerkzaamheden die plaatsvonden bij de werkzaamheden voor de verbouwing van de Tuyter. Sne . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

9 juli 2016 Dick de Klerk
artikel

Hallo allemaal ! Bijgaand een verse “Kijk” zo vlak voor de start van de vakantie en òf het “vakantieweer”wordt horen we van Jan Dekker. Daarna aandacht voor het voorleesproject “Voorlees Express aan den . . .

LOK TV - Koningsdag Krimpen aan den IJssel 2016

2 juli 2016 Video Correspondenten
artikel

Koningsdag Krimpen aan den IJssel 2016: Visconcours, Aubade, roofvogelshow, ontsnapte uil, rommelmarkt, schaken, klassieke auto's, YMCA Kinderkermis, ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

27 augustus 2016

Zaterdag is er veel zon, ook enkele wolken. In de namiddag of avond mogelijk een fikse(onweers)bui. De wind is draaiend naar oost, kracht 2 tot 3. De temperatuur wordt ca. 29 graden.

Zondag neemt de kans op enkele (onweers)buien toe. Het maximum hangt sterk van wolken en eventuele buien af. 23 tot 27`C.

KNMI waarschuwt voor hagel en onweer

27 augustus 2016

Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor zaterdagavond. Na vier hete dagen slaat het weer om en is er grote kans op stevige onweersbuien, hagel en zware windstoten. De hitte houdt zaterdag overdag nog aan, met temperaturen boven de 27 graden Celsius. Het Nationale Hitteplan van het RIVM blijft van kracht. Maar dit verandert ’s avonds. In het hele land is er kans op onverwachte windvlagen, hagel en veel acute regenval in korte tijd. Verkeer kan hinder ondervinden.

Vrachtwagen rijdt gevel uit pand

27 augustus 2016

In Rotterdam is zaterdagmorgen een vrachtwagen een bedrijfspand binnengereden. Het ongeluk gebeurde op de Westzeedijk ter hoogte van het Lloydkwartier. Op foto's van de politie is te zien dat de vrachtwagen van transportbedrijf Post Kogeko dwars over middenberm en de trambaan is gereden en een boom heeft geraakt. De cabine van de vrachtwagen kwam de bedrijfsruimte binnen. De gevel is vernield. De politie meldt dat de chauffeur achter het stuur onwel was geworden.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

27 augustus 2016

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 27 augustus via LOK-Radio o.a. de volgende onderwerpen.
- Slagerij Mourik bestaat 100 jaar.
- De Parkzoom gaat weer 7 maanden dicht.
- Open Dag muziekschool 3 september.
- Schoolreisje in Krimpen voor groepen 7 en 8.
- Gesprek met PostNL over de postbussen in Krimpen.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Weer waterpijp in vorm van vuurwapen

27 augustus 2016

In Rotterdam is opnieuw een waterpijp in de vorm van een vuurwapen gevonden. De politie twittert zaterdag dat de speciale waterpijp werd aangetroffen in een winkelgebied. Er staat hetzelfde automatische nepgeweer op als op een waterpijp die eerder deze maand in Rotterdam werd ingenomen. Het is op zich niet strafbaar om een waterpijp in de vorm van een vuurwapen te hebben, maar volgens de politie is het in deze tijd van dreigende terreur niet echt handig om zo'n ding te hebben.

citroen broere no 2

Ontmanteling duurt twee maanden

27 augustus 2016

Een Vlaardings sloopbedrijf begint aan een bijzondere klus. Op het terrein van het afvalbedrijf wordt het zogeheten 'stalen eiland' van de Scheveningse Pier ontmanteld en gerecycled. "Fabrieken maken er straks bijvoorbeeld pannen van." Het stukje Haagse geschiedenis is donderdag naar Vlaardingen gebracht. Het stalen karkas werd met een drijvende bok afgevoerd naar het afvalbedrijf, waar het verder wordt gesloopt en uiteindelijk omgesmolten.

Weduwen en Weduwnaars project

27 augustus 2016

In Krimpen gaat in september het project Weduwen & Weduwnaars van start. Een initiatief waarbij lotgenoten elkaar treffen, hun verhaal kunnen delen en steun ervaren van elkaar.

Voor het organiseren van deze bijeenkomsten worden vrijwilligers gezocht, bij voorkeur mensen die zelf weduwe of weduwnaar zijn. Aanmelden en meer info via Adri van Wijngaarden, adrivanwijngaarden@contourdetwern.nl of tel. 593684.

De Kerken Spreken via de LOK

27 augustus 2016

De uitzending van de kerken wordt zondag 28 augustus verzorgd door de Evangelische gemeente Krimpen.
Van 09.30 - 10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de zaal in de Tuyter voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is

Kerkdiensten zondag 28 augustus 1/5

27 augustus 2016

IJSSELDIJKKERK
10.00 uur:~Ds. N. de Jong
18.30 uur:~Ds. A.L.A. den Besten

DE RANK
10.00 uur:~Ds. F. Bos
18.30 uur:~dienst in IJ'kerk

Meer kabelkrant...