Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

CD van de Maand: Michel Ebben Live 2013-2017

2 september 2017 Alfons Schramm
artikel

Ruim 20 jaar staat Michel Ebben op de planken! Van kleine café’s en theaters tot de hoofdpodia van buitenlandse festivals, alleen gewapend met gitaar, of met band. Elk optreden is uniek en kenmerkt zich door intensiteit, gelaagdheid . . .

Wijkfeest Fascinatio op zaterdag 16 september

30 augustus 2017 Sid B. Dane
artikel

Alweer voor de 15e keer viert Fascinatio haar jaarlijks wijkfeest. Deze keer op het nog onbebouwde terrein aan de Barckalaan. Dat is zo groot dat alle Capellenaren en bezoekers uit de regio van harte welkom zijn, op 3 minuten loopafstand van Metr . . .

Tankstation in Brabant stunt per ongeluk met benzineprijs

26 augustus 2017 Alfons Schramm
artikel

Autobestuurders moesten woensdag even met de ogen knipperen toen zij de prijzen van een tankstation in het Brabantse Rijen onder ogen kregen. Een liter benzine kostte daar 1,19 euro: ver onder het landelijke gemiddelde van 1,62 euro. Kortom: la . . .

Jacht geopend?

19 augustus 2017 Column Frank Drion
column

Jacht geopend? We gaan toch niet weer aan de gang met de ganzenjacht? Eerst verdwenen de zwanen als sneeuw voor de zon en nu zijn kennelijk de ganzen aan de beurt. Het is toch een enig gezicht, dat groepje witte ganzen, dat hier en daar in de . . .

We zullen niet voor terreur wijken

19 augustus 2017 Alfons Schramm
artikel

Het dodental van de aanslagen in Spanje is opgelopen naar 14. Het laatste slachtoffer is een vrouw die zwaargewond raakte toen ze door terroristen werd aangereden in Cambrils. Bij die aanslag vielen naast de overleden vrouw zes gewonden. Hun . . .

Win twee kaarten voor Tour du Jour, de Rally

10 augustus 2017 Dick de Klerk
artikel

18, 19, 25 en 26 augustus wordt in Krimpen het Hart4Krimpen Gala georganiseerd bij voetbalvereniging DCV. Het gala wordt georganiseerd om het goede doel Hart4senioren te steunen. Met de opbrengst gaan we de eenzame ouderen uit de regio een onverg . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

25 september 2017

Maandag is het lekker weer met een mengelmoes van zon en bewolking en blijft het droog. Het wordt 19 a 20 graden en er waait een matige oostenwind. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en kan zich hier en daar mist vormen. Het koelt af naar een graad of 10. Er staat maar nauwelijks wind.

Dinsdag zal de zon geregeld schijnen en blijft het in onze regio overwegend droog. Bij een zwakke tot matige oostenwind wordt het 18 graden.

Lekker slim

25 september 2017

De politie heeft zaterdag een 19-jarige Dordtenaar gearresteerd voor het bekladden van een speelgoedzaak met blauwe verf. Hij kon worden gepakt, omdat hij zichzelf gefilmd had terwijl hij met zijn spuitbus in de weer was. Het filmpje stond op het Instagram-acoount van de vlogger. Agenten zagen daar dat de jongen twee weken eerder in dezelfde winkel iets had gestolen. Ook die actie was gefilmd. De vlogger is aangehouden voor vernieling en diefstal. Dat vermoedde hij al, zei hij in het filmpje van de bekladding.

Uit het zicht

25 september 2017

Pensioenfondsen hebben honderden miljoenen euro's aan nooit opgevraagde pensioenen op de plank liggen. Het AD schrijft dat het bij de drie grootste fondsen, ABP, PFZW en PMT, gaat om het geld van 100.000 mensen, al met al zo'n 350 miljoen euro. De meeste pensionado's worden via de Sociale Verzekeringsbank wel gevonden. De fondsen zeggen daar ook veel moeite voor te doen. Maar een aanzienlijk aantal is niet te traceren. Vaak zijn dat mensen die enige jaren pensioen hebben opgebouwd en toen naar het buitenland zijn vertrokken.

Duitse verkiezingen

25 september 2017

De CDU van bondskanselier Merkel is zoals verwacht bij de verkiezingen voor de Bondsdag opnieuw de grootste partij geworden. De christendemocraten krijgen 33,0 procent van de stemmen. Dat is wel een verlies van 9 procent ten opzichte van 2013. De rechts-populistische Alternative für Deutschland heeft met 12,6 procent de kiesdrempel ruim gehaald en komt voor het eerst in het parlement. Het is de derde partij in Duitsland geworden. De SPD van Martin Schulz komt op 20,5 procent,een verlies van 5,7 procent. De liberale FDP keert met 10,5 procent terug.

Illegale medicijnen

25 september 2017

Bij een wereldwijde douane-actie is een recordaantal van ruim 25 miljoen illegale medicijnen gevonden. Het gaat onder meer om pijnstillers, slaappillen en erectiemiddelen. De illegale middelen zijn via internet besteld. Vaak worden ze in Azië gemaakt. De grote vangst is deels te danken aan het recordaantal van 123 deelnemende landen aan de actie. Ook Nederland deed mee. Er zijn hier 315 pakketjes met illegale middelen onderschept. Wereldwijd zijn er dankzij de actie ook duizenden illegale websites opgerold en honderden verdachten opgepakt.

De bel horen luiden

25 september 2017

Een Nederlandse toeriste is op een haar na ontsnapt aan de dood tijdens een bezoekje aan Belfort-toren in Brugge. Terwijl de vrouw de Belgische toren bewonderde, liet een houten hamer van het antieke klokkenspel los en viel naar beneden. Het kolossale gevaarte kwam maar nét naast de vrouw terecht. De vrouw heeft aan haar uitstapje geen schrammetje overgehouden. De gemeente Brugge is wel erg geschrokken, en heeft de onderhoudsfirma van het carillon opdracht gegeven om een extra controle uit te voeren.

citroen broere no 6

Boshut mag even

25 september 2017

Boswachter Floris Hoefakker stuitte tijdens zijn werk op een mooi gemaakte boshut. Eigenlijk mag dat niet, maar toch laat Hoefakker de hut staan, onder een paar voorwaarden. "Ik wil dit stimuleren." Hoefakker is pas twee maanden boswachter in het Liesbos bij Prinsenbeek in Brabant. Hij ontdekte gisteren een boshut en in plaats van hem af te breken heeft hij een brief opgehangen en wat regels opgesteld. Een foto van de hut en zijn brief zette hij op Twitter. Daarop kreeg hij veel positieve reacties.

automatisering?

25 september 2017

Seks met een robot, dat klinkt futuristisch of als een fantasietje van een nerd? Niet volgens de Britse onderzoeker en schaakmeester David Levy. Hij noemt het een 'logisch gevolg van de individualisering en de controledrang van de moderne mens'. "Software en nieuwe technologie zullen robots menselijker maken", zegt Levy. En hoe menselijker ze worden, hoe meer menselijke taken ze kunnen overnemen. "Eerst zullen dat routineklussen zijn zoals schoonmaken en het gras maaien, maar vervolgens is de robot vroeg of laat ook welkom onder de lakens", beweert Levy.

wat gebeurde er op 25 september

25 september 2017

•1956 – De eerste trans-Atlantische telefoonkabel wordt in gebruik genomen.

•1972 – De bevolking van Noorwegen stemt tegen lidmaatschap van de EEG.

•1974 – Voor het eerst wordt bekend dat freon (destijds het voornaamste drijfgas in spuitbussen) de ozonlaag aantast

Meer kabelkrant...