Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Maak kennis met de Tuyter deel 1: Jongerentheater Quint

26 november 2016 Video Correspondenten
artikel

Een serie over de verschillende gebruikers van de Tuyter. Op de dag van de opening een kennismaking met Jongerentheater Quint. Binnenkort in deze serie ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder he . . .

LOK TV - Aankomst Sinterklaas 2016

26 november 2016 Video Correspondenten
artikel

12 November kwam Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aan in Krimpen aan den IJssel! Via de LOK was de aankomst live op de radio te volgen. Nu ook de ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het me . . .

File-leed

26 november 2016 Column An Terlouw
column

Het file-leed haalt wederom het nieuws, de wegen staan overvol, 's avonds als de lichten branden, staan de wegen op diverse plaatsen rots-vast. Geen doorkomen aan. En wat voor oplossingen er ook aangedragen worden, de auto's blijven staan . . .

De wintertaling in het beklaagdenbankje!

19 november 2016 Column Lourens Portasse
column

Trekvogels, en met name eendensoorten als wilde eenden en wintertalingen, zitten in het verdachtenbankje als mogelijke verspreiders van het vogelgriepvirus. Uit onderzoek blijkt, dat de poep van deze vogels miljoenen virusdeeltjes kan bevatten. M . . .

LOK TV - Terugblik op het Krimpen Festival 2016

17 november 2016 Video Correspondenten
artikel

Terugkijken op het Krimpen Festival 2016. Met afwisselende beelden en interviews uit de live radio-uitzending. En natuurlijk ook een compilatie van de ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het . . .

Deze week in Decennium Dick

17 november 2016 Dick de Klerk
artikel

Wat een uitzending vanavond van Decennium Dick! Aandacht besteed aan de Scholenmarkt. De scholenmarkt werd georganiseerd voor leerlingen van groep 8 en hun ouders om zo een goede keuze te kunnen maken voor de middelbare scholen. We hebben 2 ka . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

8 december 2016

Donderdag zijn er vooral wolkenvelden met soms wat zon en blijft het droog. Met een middagtemperatuur van 10 C is het zacht. Er staat een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 3 tot 6. Vanavond en vannacht is het bewolkt en valt er soms motregen. Met een temperatuur van 9 C blijft het erg zacht. Vrijdagochtend is het bewolkt en kan er nog lokaal wat motregen voorkomen. In de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. In de middag wordt het 10 C en staat er opnieuw een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 3 tot 5.

Winnaar Krimpens Kompliment

8 december 2016

Het Krimpens Kompliment is dit voor vrijwilligers van de Voorleesexpress en werd woensdag 7 december uitgereikt door burgemeester Martijn Vroom en wethouder Marco Oosterwijk. zie foto op volgende pagina

De vrijwilligers helpen kinderen met een taalachterstand door thuis voor te lezen

Krimpens Kompkiment 2016

Over oude bomen

8 december 2016

Tientallen bewoners van het Schiedamse zorgcentrum Francois HaverSchmidt moeten noodgedwongen verhuizen. Het gebouw sluit begin 2018 de deuren. De eigenaar van het centrum, Argos Zorggroep, plaatst de 85 bewoners over naar een nieuwe locatie. Het gaat om mensen die kampen met dementie of een lichamelijke beperking. De maatregel is volgens Argos noodzakelijk omdat de overheid geen vergoeding meer beschikbaar stelt voor clienten met een zogenoemde lage zorgzwaarte indicatie.

Prijzen voor vrijwilligers

8 december 2016

Het Inloophuis Helianthus heeft de Dordtse Vrijwilligersprijs gewonnen. De organisatie zet zich in voor mensen die met kanker in aanraking komen. Bij Helianthus kunnen niet alleen patienten, maar ook hun naasten terecht. Ze krijgen de kans te praten over hun ziekte, of juist om afleiding te zoeken. Aan de eerste prijs is een bedrag verbonden van 2000 euro. De tweede prijs van 1000 euro ging naar de Dordtse taalvrijwilligers; de derde prijs was voor stichting DOOR.

Vogelgriep Plaswijckpark

8 december 2016

Het Rotterdamse Plaswijckpark is weer grotendeels open voor publiek. Een gedeelte van het recreatiepark werd eerder uit voorzorg afgesloten na een uitbraak van vogelgriep. Achttien eenden in het park moesten eerder worden geruimd,omdat ze de besmettelijke ziekte hadden opgelopen.De rest van de vogels in het park bleken niet besmet te zijn. Uit voorzorg werden hekken en rode linten geplaatst in het dierendeel. De maatregelen zijn deels opgeheven. De vogels blijven nog wel opgehokt

Gevangenen

8 december 2016

Het aantal gevangenen in Nederland blijft dalen. Vorig jaar zaten er bijna 40.000 mensen in de cel. Dat is bijna 8 procent minder dan in 2014, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 2005 is het aantal gevangenen met meer dan 20 procent gedaald. Dat heeft volgens het CBS te maken met de dalende criminaliteit. Het aantal bewakers daalt in gelijke mate. 90 procent van de gedetineerden is man. Iets meer dan de helft heeft volgens het CBS een migratieachtergrond.

Waar is Ernie?

8 december 2016

De voedingsindustrie wil kinderhelden niet meer op verpakkingen van ongezonde producten zetten. Volgens De Telegraaf gaan de producenten na maatschappelijke druk overstag. Op producten voor kinderen onder 7 jaar mogen al geen idolen van kinderen meer staan. Dat moet ook gaan gelden voor snacks voor kinderen tussen 7 en 13 jaar. Het zou gaan om onder meer repen, koekjes en toetjes met Dora,Buurman en Buurman en Sesamstraat erop. In de producten zit vaak te veel zout, suiker of vet.Kinderhelden blijven wel op gezonde producten.

Onbekende Mondriaan

8 december 2016

Bij het veilinghuis Christie's in Amsterdam is een 'nieuwe' Mondriaan opgedoken. De aquarel, Landschap in Arnhem, komt uit privébezit en is in 1902 of 1903 gemaakt. De eigenaar zou niet weten hoe het werk in de familie is gekomen. Er is weinig tot geen twijfel over de echtheid van het werk, dat dinsdag wordt geveild. De waarde wordt geschat op 120.000 tot 180.000 euro.

Eigen boom is goud waard

8 december 2016

Wie het oergevoel van het kerstfeest wil meemaken gaat zelf een boompje in het bos zagen. Dat kan legaal in de bossen van park De Hoge Veluwe. „Via de drie ingangen Hoenderlo, Otterlo en Schaarsbergen kunnen mensen de borden volgen naar de plekken waar ze de bomen kunnen zagen. Ze mogen hun eigen zaag meenemen, maar we hebben ze ook op de locaties", zegt boswachter Henk Ruseler.

Meer kabelkrant...