Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Gekke wereld, rare mensen

20 mei 2017 Column An Terlouw
column

Grappige titel, zeker als je bedenkt dat Trump weer eens onder vuur ligt, hoe die man een zoveel kiesmannen is gekomen, zal altijd een raadsel zijn en blijven. Ik denk, en zeg: dat die man volkomen ongeschikt is voor deze verantwoordelijke job. E . . .

Vrouw heeft geen vriend omdat ze te knap is

20 mei 2017 Alfons Schramm
artikel

Ze heeft meer dan 23.000 volgers op Instagram, maar voelt zich bij tijden ongelofelijk eenzaam. Wie dacht dat het leven van de beeldschone Cherelle Neille (26) uit het Engelse Manchester een droom is, zit er naast. Onderzoekers van de universit . . .

Lourens Portasse na hersenbloeding: "ik ben er nog, gelukkig!"

18 mei 2017 Sid B. Dane
artikel

LOK columnist Lourens Portasse werd begin van dit jaar opgenomen in het IJsselland Ziekenhuis met een hersenbloeding. Het ziekenhuis publiceerde zijn verhaal onlangs in de IJssel en Lekstreek. De heer Portasse uit Krimpen aan den IJssel werd b . . .

LOK TV Koningsdag 2017 - deel 5 'Stal de Waal'

17 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Live radio-uitzending van Koningsdag 2017 werd ook op video vastgelegd. Alfons Schramm bezocht 'Stal de Waal'. Daar maakten we de volgende impressie.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 4 'MHC Krimpen'

17 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Tijdens Koningsdag 2017 kon de vernieuwde accommodatie van MHC Krimpen worden bezocht en vonden er sportieve activiteiten plaats. We kregen een ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu f . . .

Huldiging Giovanni van Bronckhorst

17 mei 2017 Sid B. Dane
artikel

Op maandag 22 mei wordt Krimpenaar Giovanni van Bronckhorst gehuldigd omdat hij landskampioen is geworden met Feyenoord. Het gemeentebestuur is trots op deze sportieve inwoner die een grote bijdrage heeft geleverd aan deze sportprestatie. De huld . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

26 mei 2017

In het noordoosten komen vrijdag eerst nog wolkenvelden voor, elders is het zonnig. Vrijdagmiddag is het 22 tot 27 graden bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind.
Zaterdag kan het in het zuiden tropisch worden met zo'n 30 graden. Er is daarbij opnieuw volop zonneschijn. Zondag is er meer bewolking en wordt het broeierig warm, met 24 tot lokaal 31 graden. Later is kans op (onweers)buien.

Interesse FBI in schoonzoon Trump

26 mei 2017

De FBI onderzoekt contacten van Jared Kushner,de schoonzoon en adviseur van president Trump, in verband met het onderzoek naar de banden tussen het campagneteam van Trump en Rusland. Kushner is geen verdachte, maar zou informatie hebben die van belang is voor het onderzoek. Kushner had vorig jaar ontmoetingen met onder meer de Russische ambassadeur Kisljak en de Russische bankier Gorkov.

Technofeest stilgelegd

26 mei 2017

Een technofeest in het Concertgebouw is donderdagnacht voortijdig afgebroken door een onveilig plafond. De veiligheid van de bezoekers kon daardoor niet meer worden gegarandeerd.  Op het feest waren meer dan duizend mensen. Het plafond hing vol met luidsprekers, discoballen, lampen en lasers. 

Drukste Hemelvaartsdag op de weg ooit

26 mei 2017

Strandgangers, vakantieverkeer en ongelukken veroorzaken ongekende drukte op de Nederlandse wegen. De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat het de drukste Hemelvaartsdag ooit is. Rond het middaguur stond er 125 kilometer file. Het oude drukterecord komt uit 2009, toen er op hetzelfde tijdstip 78 kilometer stond.

Topdrukte naar strand Hoek van Holland

26 mei 2017

Het strand bij Hoek van Holland was donderdag tjokvol met badgasten. Parkeerplaatsen waren allemaal bezet en wegen naar de kust stonden vast met verkeer. Automobilisten kregen op de Heenweg al middels borden het advies niet verder te rijden, maar om te keren en elders Hemelvaartsdag door te brengen. Omdat de Hoekse Lijn aangepast wordt, heeft de RET zestig bussen ingezet om mensen van en naar het strand te vervoeren. Ook op andere wegen naar het strand was het druk, zoals de N57 naar Ouddorp en N59.

Sterke Dumoulin zet nieuwe stap naar Giro-zege

26 mei 2017

Een sterke Tom Dumoulin heeft donderdag een nieuwe, belangrijke stap gezet richting de eindzege in de Giro d'Italia. De rozetruidrager gaf zijn concurrenten in de zware achttiende etappe geen kans.In de etappe over 137 kilometer tussen Moena en finishplaats Ortisei, waarin vijf flinke cols moesten worden bedwongen, maakte Dumoulin indruk door zijn rivalen Nairo Quintana en Vincenzo Nibali niet weg te laten rijden en zelfs nog even zelf aan te vallen.

Vrachtwagen botst op takelwagen op Van Brienenoord

26 mei 2017

Automobilisten hebben donderdagmiddag veel last gehad van de nasleep van een ongeluk op de A16 bij Rotterdam. Op de Van Brienenoordbrug botste een vrachtwagen op een sleepwagen van de ANWB. De truck boorde zich daarna door de vangrail, met een flinke ravage tot gevolg. In noordelijke richting was de weg urenlang afgesloten. In de loop van de middag ging de parallelbaan weer open. Rijkswaterstaat liet weten dat rond 18.00 uur ook weer een rijstrook van de hoofdrijbaan openging.

Vliegtuigje basht Ajaxfans boven Amsterdam

26 mei 2017

Onbekenden hebben een vliegtuigje gehuurd en boven Amsterdam laten vliegen. Achter het vliegtuigje hing de tekst 'helemaal niets in Amsterdam'. Op social media zijn tientallen foto's te vinden van het vliegtuigje met de sleep boven de grachtengordel vliegt. Het gaat om een toestel van Van de Bunte Aviation, dat reclamevluchten uitvoert. Wie precies de opdrachtgever is, is niet duidelijk. Volgens sommige Feyenoordfansites gaat het om aanhangers van de Rotterdamse club. Er is veel kritiek op de actie.

Feyenoordfans vieren feest om verlies Ajax

26 mei 2017

Supporters van Feyenoord hebben woensdagavond feest gevierd nadat Ajax de finale van de Europa League had verloren. Ze sprongen in de Hofpleinfontein in Rotterdam. Ook werd in het centrum van de stad vuurwerk afgestoken, zwaaiden fans met vlaggen en reden auto's toeterend door de stad.
Fans zongen ook van alles, waaronder: "Helemaal niets in Amsterdam."

Wat gebeurde er op 26 mei

26 mei 2017

1676 Antoni van Leeuwenhoek ziet voor het eerst animalculen (kleine diertjes) door zijn microscoop

1938 Eerste uitzending van de AVRO-quiz Hersengymnastiek

1938 Adolf Hitler legt in Wolfsburg de eerste steen voor de fabriek van de "Kraft durch Freude"-wagen, het huidige Volkswagen.

1986 De Europese vlag wordt geaccepteerd.

Meer kabelkrant...