Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Tweede Kamer-verkiezingen in Krimpen aan den IJssel

15 maart 2017 Sid B. Dane
artikel

Laatste update: 16/3/2017 00:17 De tweede kamer-verkiezingen in Krimpen aan den IJssel zijn redelijk goed verlopen. Er werd één incident gemeld vanuit een van de stembureaus. Een kiezer wilde 5 minuten voor opening van het stembu . . .

Wereldorde

11 maart 2017 Column An Terlouw
column

Over de verkiezingen weet ik helemaal niets. Zo gauw ik weer een politiek hoofd zie, zet ik de tv uit. Ik ben er allergisch voor geworden. Ook als er weer iemand op de buis verschijnt die zijn overtuiging probeert te pluggen, zap ik onmiddellijk . . .

11 maart in Kijk op Krimpen

10 maart 2017 Dick de Klerk
artikel

Deze week in Kijk op Krimpen: Gesprongen waterleiding in de Noorderstraat Krimpen verzet zich tegen windturbines Subsidie voor Krimpen Festival 2017 & oprichting stichtingbestuur 'Cultuurwerkplaats' Inloopspreekuur Omb . . .

Zendtijd voor politieke partijen

4 maart 2017 Column Huib Neven
column

Dit is een programma in de zendtijd voor politieke partijen. Dag luisteraar, u zult het met me eens zijn dat het slecht gaat met ons land. Onze economie wordt uitgehold. Duizenden asielzoekers stromen binnen, hordes criminelen liften mee. Ze b . . .

Amateurtoneelclub YMCAplus speelt "Geen haar op mijn hoofd..."

28 februari 2017 Sid B. Dane
artikel

Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt "Geen haar op mijn hoofd …" opgevoerd: een blijspel dat zich afspeelt in de kapperszaak annex postagentschap van Roza. Zij heeft onlangs een flink geldbedrag gewonnen in de staatsloterij. . . .

Afspraak op tijd!

25 februari 2017 Column An Terlouw
column

Jazeker op tijd! Dat is pas een unicum, dat mag ook best worden vermeld, een afspraak in het Erasmus hebben om negen uur en dan ook op de slag van negen naar binnen worden gehaald. Als dat geen reden is om alle andere afspraken een stukje naar de . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

30 maart 2017

Donderdag begint de dag met vrij veel bewolking. Maar het is droog en de zon breekt soms ook al door. Vanmidag zijn er meer zonnige perioden, al blijft er ook bewolking, vooral sluierbewolking. Met een middagtemperatuur tussen 18 en 21 graden is het warm voor eind maart. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vrijdag zijn er ook zonnige perioden en is het warm met maximum rond 20 graden. Later op de dag is er dan kans op een bui.

NIP-test

30 maart 2017

De academische ziekenhuizen,die vanaf zaterdag een NIP-test aan alle zwangere vrouwen mogen aanbieden,maken zich op voor een stormloop, schrijft het AD. Ze verwachten dat de helft van de zwangeren de screening op afwijkingen als het downsyndroom wil laten doen. Nu wordt de test nog als proef gedaan bij zo'n tien zwangere vrouwen per dag. De ziekenhuizen verwachten een stijging naar 360 per dag. Ze baseren zich op een eerdere peiling onder vrouwen. Bij de NIPT wordt bloed van de zwangere vrouw getest,waarin dna van de foetus zit.

Topinkomens

30 maart 2017

Steeds meer politiefunctionarissen verdienen meer dan hun hoogste baas, korpschef Akerboom. Volgens gegevens over het afgelopen jaar is het salaris van 24 politiemensen hoger dan dat van een minister (179.000 euro). Akerboom verdient 148.000 euro. Akerboom en vier andere leden van de korpsleiding vallen onder de Wet normering topinkomens, die bepaalt dat hun salaris niet hoger mag zijn dan dat van een minister. Voor mensen net onder de top geldt die normering niet. Topverdiener is oud-hoofdcommissaris en nu adviseur Welten met 267.000 euro.

Belastingaangifte invullen

30 maart 2017

U kunt uw belastingaangifteformulier laten invullen door een vrijwilliger. Vooraf een afspraak maken bij de vrijwilligersbalie in het gezondheidscentrum, Groenendaal 1, of bel 515840, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Ook voor aanmeldingen van de Ouderenbonden kunt u zich aanmelden.
Als u woonachtig bent in Krimpen en uw inkomen niet hoger is dan € 28.482 voor alleenstaande of € 37.145 voor fiscale partners per jaar of lid zijn van een ouderenbond dan komt u in aanmerking.

Voltooid leven?

30 maart 2017

De artsenorganisatie KNMG keert zich tegen het kabinetsvoornemen 'voltooid leven'. De artsen vinden dat de huidige euthanasiewet voldoet en achten daarom een nieuwe wet onnodig. In Nieuwsuur zei KNMG-voorzitter Héman dat hij vreest dat mensen sneller voor stervenshulp bij voltooid leven zullen kiezen dan voor euthanasie. Het eerste is "gemakkelijker" omdat bij euthanasie ondraaglijk en uitzichtloos lijden moet worden aangetoond. Daarbij zijn artsen betrokken,anders dan bij stervenshulp.

Scheiding

30 maart 2017

In haar brexit-brief somt premier May de richtlijnen op waaraan de brexit moet voldoen. Ze schrijft dat het VK de EU een warm hart blijft toedragen; ze hoopt op een constructief overleg en een respectvolle scheiding met als doel de nauwe banden met Europa in stand te houden. May beseft dat de handelsvoordelen van de interne markt wegvallen. Om die reden hoopt ze snel een vrijhandels-akkoord te kunnen sluiten. Ook wil ze snel afspraken maken over de rechten en belangen van Britse burgers en bedrijven in Europa en die van de Europeanen in het VK.

Milieuvervuiling

30 maart 2017

Het congres in El Salvador heeft een wet goedgekeurd die het winnen van metalen verbiedt. In de zilver-,koper- en goudmijnen wordt gebruikgemaakt van cyanide en kwik en dat is slecht voor het milieu en de volksgezondheid. Een overgrote meerderheid in het congres stemde voor het verbod, onder druk van veel milieuorganisaties en de burgers van het Midden-Amerikaanse land. Verschillende mijnbedrijven uit binnen- en buitenland hebben de staat al voor vele miljoenen euro's aangeklaagd om het verlies van de mijnbouw te compenseren.

Kernreactoren

30 maart 2017

Twee reactoren van een kerncentrale in Japan die op last van de rechter vorig jaar werden stilgelegd, mogen toch weer open. Een gerechtshof heeft de uitspraak van een lagere rechter over de twee reactoren teruggedraaid. Het gaat om reactoren van kerncentrale Takahama, in het westen van het land. Na de kernramp in Fukushima in 2011 werd die om veiligheidsredenen gesloten, net als de 46 andere Japanse kerncentrales. Omdat de maatregel grote gevolgen had voor de economie, begon premier Abe in 2015 met de geleidelijke heropening van de centrales.

Ransomware 2e kamer

30 maart 2017

De computersystemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door ransomware. Dat is software die bestanden op de systemen versleuteld en ‘losgeld’ vraagt om ze weer vrij te geven. De communicatieafdeling van de Kamer wil volgens persbureau ANP verder weinig over de kwestie kwijt, behalve dan dat er “passende maatregelen zijn genomen”. Volgens Tweakers.net zouden de problemen inmiddels grotendeels zijn verholpen. De ICT-afdeling heeft backups terug moeten zetten. Een woordvoerder van de Tweede Kamer bevestigde de infectie met ransomware.

Bekeuring

30 maart 2017

Hij had het helemaal gehad met jongeren die te pas en te onpas schelden met 'kanker'. Een jongen die dat afgelopen weekend deed in Ermelo kreeg een boete van de wijkagent. "Het was de eerste keer dat ik hier voor bekeurde." Wijkagent Jelle van Heerikhuize gaf zondag een bekeuring aan een jongen die 'al kanker roepend' over straat liep. Toen Van Heerikhuize hem erop aansprak, kreeg hij 'waar bemoei je je mee? Dat bepaal ik zelf wel. Het staat niet in het wetboek' als antwoord. Het staat wel in de Algemene Plaatselijke Verordening van Ermelo.

Meer kabelkrant...