Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Nachtradio tbv Molukse Kerk

9 juni 2017 Dick de Klerk
artikel

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni organiseerd Stiching Molukse Kerken nachtradio bij RTV Krimpenerwaard te Bergambacht. Tijdens deze nacht (van 00:00 to 08:00 uur) zullen diverse presentatoren 8 uur aaneen radio verzorgen. Een radion . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 10 'Kinderkermis YMCA'

8 juni 2017 Video Correspondenten
artikel

De 25e editie van de Kinderkermis van de YMCA in 't Onderdak, georganiseerd door YMCA Krimpen.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 9 'Scouting'

5 juni 2017 Video Correspondenten
artikel

Scoutingactiviteiten tijdens Koningsdag in de Stormpolder. Presentatie: Nel van Zwienen, Camera: Terry Mace Hardyman en Dick de Klerk.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of . . .

Smickelmuurtje

3 juni 2017 Column Frank Drion
column

Wij hebben langs ons terras een muurtje, waar we regelmatig brood op strooien. Er staat ook een waterbakje, waar altijd vers water in zit. Dit muurtje is ons podium, waar we het hele vogeltheater op de voet kunnen volgen. Op anderhalf- twee meter . . .

Wij zijn Radio D'Huzes

30 mei 2017 Dick de Klerk
artikel

Radio d’HuZes is een samenwerkingsverband tussen lokale omroepen in Nederland. De omroepen Almere FM, RTV Papendrecht, Lokale Omroep Krimpen, Midland FM, Radio Stad Montfoort, RTV Bodegraven en RTVkrimpenerwaard maken op 31 Mei en 1 juni 2017 . . .

LOK TV - Koningsdag 2017 deel 8 'Stormpolderrail'

25 mei 2017 Video Correspondenten
artikel

Krimpen aan den IJssel, koningsdag 2017. Natuurlijk ook weer volop gezelligheid in de Stormpolder bij Stormpolderrail.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze e . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

23 juli 2017

Zondag zijn er perioden met zon, maar ook enkele buien, met kleine kans op onweer. De temperatuur wordt ca. 20 graden.
De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig, kracht 2 tot 4.

Maandag verloopt vooral in het zuiden en oosten nat, het noorden heeft af en toe zon. Later klaart het in het westen wat op. Het wordt niet eens 20 graden.
Vanaf dinsdag halen we de 20 wel.

Kind bekneld onder kermisattractie

23 juli 2017

Op de Tilburgse Kermis is een kind van 3 bekneld komen te zitten onder een kermisattractie. Hij is zwaargewond. Het kind zou uit een karretje zijn gevallen van Die Fantastische Reise en onder het karretje terecht zijn gekomen. Er kwamen snel hulpdiensten.
Het jongetje is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rotterdammer vast voor neersteken Duitse toerist

23 juli 2017

Een 35-jarige Rotterdammer wordt verdacht van de steekpartij waarbij een Duitse toerist zwaargewond raakte. Hij werd opgepakt in de Galjootstraat in Oud-Mathenesse in Rotterdam. De Duitser werd afgelopen dinsdag neergestoken bij metrostation Eendrachtsplein toen hij een man aansprak die hem lastigviel. De man liep eerst door, maar kwam even later terug. Hij sloeg het slachtoffer met een steen in zijn gezicht en stak hem met een mes in zijn zij. De toerist werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en ligt daar nog steeds.

citroen broere no 2

Agenten belaagd door feestgangers in Capelle

23 juli 2017

Feestgangers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de politie belaagd na een luidruchtig feestje in Capelle aan den IJssel. Een van de agenten is door de feestgangers in haar gezicht geslagen. Een andere agente heeft daarna een waarschuwingsschot gelost. Er zijn zes mensen opgepakt.
De politie bericht er zaterdag over op cynische toon. "Een feest is voor sommigen pas een feest wanneer je agenten kunt neerslaan."

Rotterdamse komt thuis met steekwond

23 juli 2017

Een traumahelikopter is zondagochtend vroeg in Rotterdam in actie gekomen om hulp te verlenen aan een vrouw die was neergestoken. Het is niet bekend hoe ze er aan toe is.
Rond 7.00 uur kregen hulpdiensten een melding van de steekpartij vanaf de Mathenesserdijk in Rotterdam-Spangen. Bij aankomst bleek de vrouw thuis te zijn en een steekwond te hebben. Hoe ze gewond is geraakt, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van de politie. Het is ook nog niet bekend waarom en door wie de vrouw is neergestoken.

Oudste Nederlander viert 112e verjaardag

23 juli 2017

Geertje Kuijntjes uit Gorinchem is woensdag 112 jaar geworden. De vrouw is sinds augustus 2015 de oudste inwoner van Nederland. Ze vierde haar verjaardag in familiekring.
Locoburgemeester Eva Dansen van Gorinchem heeft de jarige woensdagmiddag een bezoek gebracht.
Kuijntjes heeft tot 105-jarige leeftijd zelfstandig gewoond en altijd als naaister gewerkt. Kuijntjes nam veertig keer deel aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Werklieden vinden python in kist in tuin

23 juli 2017

Tijdens het opruimen van een overwoekerde tuin in Düsseldorf is een volgroeide koningspython tevoorschijn gekomen. Werklieden troffen de ongeveer twee meter lange slang aan in een kist, meldt de brandweer. De mannen maakten de kist meteen weer dicht en waarschuwden de brandweer. Die liet een reptielenkenner komen, die vaststelde dat het om een koningspython ging, een niet-giftige slang die in het wild in West- en Midden-Afrika voorkomt.

Kinderactiviteit in Streekmuseum 1/2

23 juli 2017

Ook deze zomer staat het Streekmuseum Krimpenerwaard weer ‘bol’ van de verhalen! Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Dit jaar komt er een vliegende schotel langs en maken Rokus en Teuntje kennis met marsmannetjes…… Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider.

Kinderactiviteit in Streekmuseum 2/2

23 juli 2017

Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar
Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel, Tuinzaal.  Tijdstip: 14.30 uur, 
 Entree: € 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en koekje).  Met het Jeudvakantiepaspoort: gratis. Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief. Meer informatie : stuur een e-mail naar info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of bel naar: 0180 514866. 

Meer kabelkrant...