Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kinderen in Enschede gingen woensdag alweer naar school

11 november 2017 Alfons Schramm
artikel

Afgelopen maandag keek Anouck Haven, basisschooldirectrice uit Enschede, even vreemd op toen er niet 'schoolzone' maar 'shcoolzone' op straat stond geschreven. Ze belde de gemeente, een stratenmaker kwam langs, en ze dacht dat al . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

11 november 2017 Dick de Klerk
artikel

Nieuwspiet over de Sinterklaasintocht op 18 november Herdenkingsbomen op begraafplaats Waalhoven Kennismaken met kinderen uit de Kinderraad Vocal groep Jade wint 1e prijs op Balk TOP festival Wethouder Arnold de Leeuw over het afsc . . .

Hoe word je een milieuheld

9 november 2017 Dick de Klerk
artikel

Groep 8P van PCB Het Kompas, groep 8B van OBS De Groeiplaneet en groep 8B van OBS Kortland zijn door een deskundige jury alle drie uitgeroepen tot winnaar van de Milieubende-wedstrijd in Krimpen aan den IJssel! De klassen hebben allemaal prachtig . . .

Kennismaken met de kinderraad

9 november 2017 Dick de Klerk
artikel

Donderdagavond kon u met deze vier leerlingen kennismaken op LOK-Radio. Zij zijn 4 kinderen uit de kinderraad 2017-2018; de leerlingen van pcb Het Kompas en pcb De Wegwijzer. Afgelopen dinsdag werd de nieuwe kinderraad bevestigd. Uw browse . . .

Slechtziende Maaike kan weer lezen dankzij speciale bril

4 november 2017 Alfons Schramm
artikel

Maaike Bennink werd van de één op de andere dag slechtziend en ziet nu nog maar 2 procent. Sinds kort kan ze weer lezen, dankzij een speciale bril. "Eindelijk weer tijdschriften lezen." Als Maaike Bennink (39) uit Den . . .

Slapeloze nachten

28 oktober 2017 Column Frank Drion
column

Slapeloze nachten Bij Leen Bakker liggen ze niet langer wakker van die spotgoedkope hoogslapers, waar een heleboel mensen, een beetje om te pesten, een rechtszaak over voerden. Wat was het leuk om dat gezeur te zien. Superrijke mensen, die toc . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

19 november 2017

Zondag zijn er perioden met zon, maar ook enkele buien. In het noorden veel wind. Het wordt ca. 9 graden. De wind is west tot noordwest, matig tot krachtig, kracht 3 tot 6.

Maandag is het bewolkt en regent het geruime tijd. In de middag wordt het in het zuiden soms droog. De temperatuur loopt daar op naar 11 graden.
Elders ligt het kwik tussen 5 en 10 graden.

Eerste Haven Havo in Rotterdam

19 november 2017

Het STC vmbo college en het Calvijn Vreewijk Lyceum slaan de handen ineen. Jongeren die later in de haven willen werken, kunnen vanaf volgend schooljaar kiezen voor een nieuwe opleiding: de Haven Havo.
De volledige havo-opleiding bereidt leerlingen extra voor op verschillende soorten havenwerk. Algemene vakken worden gegeven op het Calvijn Vreewijk Lyceum en havenspecifieke vakken volgen ze op het STC
Het is de eerste keer dat een havenopleiding wordt aangeboden op havoniveau

Weer geen thuiszege voor Feyenoord

19 november 2017

Feyenoord heeft zaterdag in eigen stadion weer duur puntverlies geleden. Tegen VVV-Venlo werd met 1-1 gelijkgespeeld.
Het meeste balbezit was voor de thuisploeg en Feyenoord had de meeste kansen, maar de Rotterdammers verzuimden die mogelijkheden om te zetten in doelpunten.

Sinterklaas is weer in Krimpen

19 november 2017

Het was zaterdagmiddag weer geweldig druk rond de haven bij de molen de Schelvenaer. Rond 13.00 uur arriveerde Sinterklaas met zijn Pieten aan de kade.
Nadat de stoomboot was afgemeerd en de Sint van de stoomboot was gekomen verwelkomde burgemeester Martijn Vroom de Sint in Krimpen aan den IJssel. De Sint had het erg druk om alle kinderen een handje te geven en door de menigte naar de auto te gaan die hem naar het Krimpenerwaard College moest brengen. Daar werden twee voorstellingen gegeven. (zie foto's)

sint 2017 no 02sint 2017 no 03sint 2017 no 04sint 2017 no 05sint 2017 no 1sint 2017 no 2
Meer kabelkrant...