Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

De Kerken Spreken op Eerste Kerstdag

25 december 2017 Dick de Klerk
artikel

Maandagochtend 25 december, Eerste Kerstdag, kunt u vanaf 10.30 uur luisteren naar De Kerken Spreken. Vanaf half 11 met het kinderprogramma wat voor deze feestelijke dag in het teken staat van het Kerstjournaal. Dit journaal werd gemaakt voor de . . .

Zussen na 10 jaar herenigd, vlak voor ongeval

23 december 2017 Alfons Schramm
artikel

Slechts een paar dagen waren de als kinderen uit elkaar gehaalde zusjes Paige Hough en Megan Klindt gegund, voordat Megan stierf bij een busongeluk op weg naar school. Enkele dagen voor het noodlottige ongeval hadden de twee zussen elkaar bij to . . .

Grumpy Cat verdiende 81 miljoen euro met gemopper

16 december 2017 Alfons Schramm
artikel

Weinigen zijn zo chagrijnig en toch zo geliefd als Grumpy Cat. Haar meme’s worden miljoenen keren gedeeld op sociale media. Ze verdiende met haar gemopper de afgelopen twee jaar al zo’n 81 miljoen euro. In het echte leven luister . . .

LIONS Actie december 2017

12 december 2017 Video Correspondenten
artikel

Een nieuwe video van onze video correspondent LOK-TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Waterweg

9 december 2017 Column Frank Drion
column

Waterweg We hebben het geweldige voordeel dat we wonen in een zeer waterrijk gebied. Laten we daar dan ook van profiteren. Wonen tussen Lek en IJssel heeft zo zijn voordelen. Een heerlijke natuur in de Krimpenerwaard en twee prachtige waterweg . . .

Messi verdient 192.000 euro. Per dag.

9 december 2017 Alfons Schramm
artikel

Wondervoetballer Lionel Messi heeft zijn contract met en bij Barcelona verlengd. Het heeft hem een astronomisch jaarinkomen opgeleverd. Volgens De Telegraaf en Spaanse media krijgt hij 50 miljoen euro per jaar salaris. Daar komen premies bij, ee . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

19 januari 2018

Het is vrijdag wisselend bewolkt en verspreid over het land komen enkele buien voor. Daarbij is kans op onweer, hagel en sneeuw. Naast buien is er in de ochtend en in de middag ook ruimte voor de zon. Het wordt 4 of 5 graden bij een matige westelijke wind. Ook in het weekend is het vrij onbestendig met winterse buien. In de nacht van vrijdag op zaterdag is grote kans op gladheid want de temperatuur daalt op veel plaatsen tot rond of net iets onder nul. Aan de middagtemperatuur verandert niet veel.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

19 januari 2018

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 20 januari via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Jazz en Brits bezoek in de Tuyter.
- Herdenkingsconcert Watersnoodramp 1953.
- Ophokplicht kinderboerderij en vogeltelling.
- Speelplaatsenbeleid met rol Kinderraad.
- Gemeenteraadsverkiezing, Leefbaar Krimpen.
Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur

Stormschade meer dan 90 miljoen euro

19 januari 2018

De zeer zware storm die donderdag huishield in Nederland, heeft voor minstens 90 miljoen euro schade aangericht. Dat zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Dat is een ondergrens, er kunnen nog tientallen miljoenen bijkomen, aldus de zegsman. Dondermiddag schatte het Verbond van Verzekeraars de stormschade nog op fors boven de 10 miljoen euro.

Griep velt Zijlstra

19 januari 2018

Het zou zijn eerste toespraak worden in de VN-Veiligheidsraad, maar de reis van minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) naar New York gaat niet door. De VVD-bewindsman is gevloerd door de griep. Een debat in de Tweede Kamer moest hij donderdag eveneens laten schieten.
In plaats van Zijlstra zal de directeur-generaal politieke zaken van Buitenlandse Zaken het woord voeren in de Veiligheidsraad. De hoge ambtenaar mag zich in het buitenland vice-minister noemen.

Paus trouwt koppel in het vliegtuig

19 januari 2018

Paus Franciscus heeft geschiedenis geschreven door op een vlucht boven Chili een steward en een stewardess in de echt te verbinden. Dat had nog geen enkele paus voor hem gedaan. Het stel vertelde de paus dat hun huwelijk nooit in de kerk was bezegeld vanwege een aardbeving in Chili in 2010. Ze vroegen de paus hun zegen maar die bood spontaan aan om hen alsnog te trouwen.

Export Nederlandse landbouwsector recordhoogte

19 januari 2018

De export van Nederlandse landbouwgoederen is afgelopen jaar uitgekomen op een recordbedrag van 91,7 miljard euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder, toen ook al sprake was van een record. Wanneer de onderzoekers goederen meetellen die aan de landbouw gerelateerd zijn - zoals melkrobots - stijgt de totale landbouwexport naar 100,8 miljard euro. Het is voor het eerst dat dit exportcijfer de grens van 100 miljard euro doorbreekt.

Minstens 66 gekantelde vrachtwagens

19 januari 2018

Op de wegen heeft het verkeer veel hinder ondervonden van de storm. Veel wegen waren afgezet vanwege omgevallen bomen en gekantelde vrachtwagens.
Er zijn 66 gekantelde vrachtwagens geteld,en die zijn nog niet allemaal weggehaald.

Van Marwijk rol voor bondscoachschap

19 januari 2018

Bert van Marwijk is de belangrijkste kandidaat om Australie komende zomer te coachen tijdens het WK in Rusland. Hij kan de opvolger worden van de in november vertrokken bondscoach Ange Postecoglou.

UCI-baas: Sky moet Froome schorsen

19 januari 2018

UCI-preses David Lappartient heeft in de zaak-Chris Froome stelling genomen.
De Fransman vindt dat Team Sky de Brit een voorlopige schorsing moet opleggen.
Het is aan Froome om zichzelf met bewijs vrij te pleiten.Als hem dat niet lukt,wordt een schorsing
van twee jaar voorgesteld.

Wat gebeurde er op 19 januari

19 januari 2018

1915 Georges Claude krijgt octrooi op de neonlamp.

1981 Iran en de VS bereiken door bemiddeling van Algerije een akkoord over de vrijlating van de 52 gijzelaars in de Amerikaanse ambassade in Teheran.

1997 De poging van de Amerikaanse miljonair Steve Fossett als eerste een ballonvaart rond de wereld te voltooien mislukt.

Meer kabelkrant...