Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Bevrijdingsvuur onderweg naar Krimpen

5 mei 2018 Dick de Klerk
artikel

Vrijdagavond iets voor half 10 vertrok het team 'Runners naar Krimpen' naar Wageningen om het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Krimpen aan den IJssel te brengen. Ook wethouder Marco Oosterwijk reisde af naar Wageningen om dit top-team . . .

Vacature: LOK zoekt Hoofd Uitzendingen

3 mei 2018 Sid B. Dane
artikel

Lokale Omroep Krimpen aan den IJssel (LOK) zoekt per direct een Hoofd Uitzendingen. Als onderdeel van het Uitvoerend Management Team (UMT) doe je de dagelijkse/wekelijkse coördinatie van een enthousiast en betrokken team van (radio-)progr . . .

Kunst in de Kerk: Feest van de Geest

2 mei 2018 Sid B. Dane
artikel

KUNST IN DE KERK: Anneke Slappendel voor Feest van de Geest De Ontmoetingskerk te Krimpen aan de Lek doet voor de derde keer mee aan het Feest van de Geest: een tweejaarlijks evenement van inspiratie en bezinning waarbij hedendaagse kunst, de . . .

Kijk op Krimpen - 28 april

29 april 2018 Dick de Klerk
artikel

Zaterdag 28 april in Kijk op Krimpen: - Aankomst bevrijdingsvuur op 5 mei bij DCV - een gesprek met Margot Wekker - Nieuwe stichting in Krimpen aan den IJssel - Veteranen stichting - een interview met burgemeester Martijn Vroom en voorzitte . . .

Amsterdam huilt

28 april 2018 Column Lourens Portasse
column

Ik ben geboren in de Valkenburgerstraat in Amsterdam. Boven ons heeft de familie Lodewijk Boeki gewoond. Rond 15 juni 1942 zijn ze weggevoerd: Vader Lodewijk (1895) overleed in Blechhammer op 21.1.1945. Moeder Sarah (1902) overleed in Auschwi . . .

Deze week in Decennium Dick

26 april 2018 Dick de Klerk
artikel

Vanavond in Decennium Dick feliciteerden we alle nieuwe gedecoreerden in Krimpen aan den IJssel. De heer Limbeek, de heer van Steensel en mevrouw Zwart-Stolk. Collega Terry Mace Hardyman sprak eerder vandaag met alle gedecoreerden op het raadhuis . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

22 mei 2018

Dinsdag:
Eerst veel bewolking, 's ochtends en 's middags zonnig. Later kans op een bui.
Temperatuur: 24 graden.
Zwakke noordoostenwind, kracht 2.
Vannacht opklaringen, kans op mist.
Weinig wind.
Temperatuur: 15 graden.
Woensdag:
Zonnig.
Temperatuur: 24 graden.

Alle Roparub-teams aangekomen

22 mei 2018

De 309 teams die meededen aan de Roparun zijn maandag feestelijk binnengehaald bij de finish op de Binnenrotte. Even na 20.00 uur kwam het laatste team over de finish. Met de ruim 500 kilometer lange estafetteloop wordt geld ingezameld voor de kankerbestrijding. Op 8 juni wordt het bedrag bekendgemaakt. Vorig jaar was het ruim 5,4 miljoen. In drie dagen tijd liepen de teams van het Duitse Hamburg en de Franse hoofdstad Parijs naar Rotterdam; zo'n 8000 mensen namen deel, de teams bestaan uit acht lopers aangevuld met fietsers, chauffeurs en verzorgers.

Vakantiegeld met 5% omhoog

22 mei 2018

Er wordt meer vakantiegeld dan ooit uitgekeerd. Het bedrag dat miljoenen werknemers in ons land deze week ontvangen, zal in totaal met zo'n vijf procent stijgen. Dat blijkt uit berekeningen van het economisch bureau van ING.
De verwachting is dat er flink besteed wordt vanwege het hoge consumentenvertrouwen. De stijging is vooral te danken aan de toename van het aantal werknemers met een baan. Momenteel zijn dat er 7,7 miljoen, een toename van drie procent ten opzichte van begin vorig jaar.

Dronken Friezen

22 mei 2018

Een dronken man is afgelopen zaterdag in een zeer opvallende positie aangetroffen in Leeuwarden. Agenten moesten de man wakker maken toen hij tegen een boom lag te slapen met zijn hoofd in een mierennest. De dienders hebben de man op de bon geslingerd en voor zijn eigen veiligheid naar huis gebracht. Dezelfde nacht moesten de agenten een man wekken, die zijn roes midden op straat lag uit te slapen. Ook hij kreeg een boete. Vervolgens moest de politie opnieuw in actie komen toen een 42-jarige man een ambulance had gebeld en eveneens onder invloed bleek te zijn. Opnieuw een boete.

Machtsstrijd 50Plus

22 mei 2018

De machtsstrijd in de partij breekt los nu de leden op het congres van zaterdag hun voorkeur voor een partijvoorzitter mogen uitspreken. De omstreden oud-voorzitter Jan Zoetelief heeft zich teruggetrokken als kandidaat. Onlangs stapte bijna het complete hoofdbestuur op. Al jarenlang zijn er ruzies binnen de seniorenpartij. Een deel van de achterban wil meer democratie en inspraak. Ze hebben een speciale website opgericht, maar een verbod gekregen om het partijlogo te gebruiken. De kandidaten die de meeste kans schijnen te maken zijn: Geert Dales, Oud-VVD-er, en Nico de Vos.

Rutte in de bres voor Insiya (4)

22 mei 2018

Premier Rutte gaat persoonlijk en op hoog niveau het lot van de ontvoerde peuter Insiya bespreken in India. Vandaag, dinsdag, vertrekt de minister-president met drie van de ministers van zijn kabinet naar India. Hij leidt een handelsmissie en gaat op werkbezoek.
Vorig jaar bracht Rutte de kwestie ook al ter sprake tijdens het bezoek van de Indiase premier Modi aan ons land. Toch is er sindsdien nog altijd geen contact geweest tussen de in september 2010 ontvoerde Insiya en haar moeder.

citroen broere no 4

Hoe hard speelt Rome het eurospel?

22 mei 2018

De nieuwe Italiaanse regering staat in de startblokken, maar doet alle alarmbellen in Brussel afgaan. De vrees is dat Italië lak zal hebben aan gedegen financieel beleid. Juist nu er weer een beetje rust in de EU-tent was. De vraag is: hoe hard durven de nieuwe machthebbers het spel te gaan spelen? Want dat er een onversneden eurokritisch geluid uit Rome zal klinken, is wel duidelijk. Europese ministers van Financiën, donderdag bijeen in Brussel zullen meteen duidelijkheid eisen. De zorgwekkende cijfers over Italië zijn bekend. Na Griekenland het slechtste jongentje van de klas, maar wel de derde economie.

Hoge boete

22 mei 2018

Een tiener heeft in de Amerikaanse staat Oregon een boete van 37 miljoen dollar gekregen. De jongen (15) gooide met vuurwerk in een kloof in een natuurreservaat. Door de brand die het gevolg was werden vele hectaren natuur verwoest en moesten bewoners worden geëvacueerd.

Hij moet in ieder geval de komende tien jaar betalen wat hij kan.

WK-koorts

22 mei 2018

Met nog een kleine maand te gaan tot de start van het WK-voetbal in Rusland, begint dat land langzaam warm te draaien. In de maanden juni en juli is het dragen van wapens in het openbaar vervoer ten strengste verboden. Deze verordening werd uitgegeven. Geen overbodige luxe, want vele Russen hebben een wapenvergunning. De grote angst is dat het toernooi, waarvoor Poetin miljarden heeft uitgetrokken, getroffen zal worden door een terreuraanslag.

Meer kabelkrant...