Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Land van Handel

17 september 2016 Column Lourens Portasse
column

Nederland is altijd al het land van de handel geweest. Niets was ons vreemd genoeg, zolang er maar geld mee was te verdienen. We zwierven over de woeste, verre baren en vervoerden alles wat maar in het scheepsruim paste, mens en dier, thee en kof . . .

LOK TV - Reportage Het Groot Krimpens Dictee

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

De afsluiting van de 'Week van de alfabetisering'. Het Groot Krimpens Dictee.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Kijk op Krimpen - Het volledige dictee van Huib Neven

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

Maandag 12 september. De eerste editie Groot Krimpens Dictee. Geschreven en voorgedragen door Huib Neven.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's . . .

De kijk op Krimpen van 3 september

3 september 2016 Dick de Klerk
artikel

Zaterdagmorgen 3 september is onze burgemeester niet in Nederland, maar op bezoek in onze partnergemeente in Hongarije: Kiskörös. Wethouders Marco Oosterwijk en Jaap Blankenberg zijn ook mee. Afgelopen dinsdag hebben we al een interview . . .

27 Augustus in Kijk op Krimpen

26 augustus 2016 Dick de Klerk
artikel

Deze week in Kijk op Krimpen: In een Crimpenhof die steeds leger lijkt te worden, werd deze week een bloemstuk uitgereikt door wethouder Marco Oosterwijk. Dat in verband met het 100-jarig jubileum van slagerij van Mourik. U hoort een inter . . .

Kijk op Krimpen - Start van de Olympische Week

20 augustus 2016 Video Correspondenten
artikel

De laatste week van de zomervakantie organiseerde Synerkri de Olympische Week. Die ging maandag 15 augustus van start op pcb Het Kompas.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video o . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

1 oktober 2016

Zaterdag in het zuidoosten eerst regen, elders buien met kans op onweer. Vanmiddag meer buien. Het wordt 18 graden. De wind is zuid tot zuidwest, zwak tot matig, kracht 2 tot 4

Zondag is het ook buiig, met kans op hagel en onweer blijft. De wind draait naar het noordwesten en is matig boven land. In het noordwestelijk kustgebied is de wind soms hard of mogelijk even stormachtig, 8 Bft.
Het wordt 16 graden.

Politie schiet man in voet

1 oktober 2016

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Rotterdam-Zuid een man in zijn voet geschoten. De gewonde verdachte is daarna aangehouden. Na een melding dat er iemand met een vuurwapen liep, kwam de politie een kijkje nemen op de Putselaan in de wijk Feijenoord. Over het hoe en wat daarna is nog weinig duidelijk, maar de politie zag zich genoodzaakt om de man neer te schieten.

De verdachte werd in zijn voet geraakt.

Giraffe Tipsy overleden in Blijdorp

1 oktober 2016

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft deze week afscheid moeten nemen van giraffe Tipsy. Ze was met haar 27 jaar voor zover bekend de oudste netgiraffe van Europa. In het wild worden giraffen meestal niet ouder dan 20.
Tipsy had volgens de diergaarde veel pijn aan haar gewrichten. Ondanks dat ze pijnstillers kreeg, ging het niet beter. Haar verzorgers hebben haar daarom laten inslapen. Uit onderzoek bleek naderhand dat veel kraakbeen in de gewrichten was afgesleten.

Trajectcontrole A20 gaat weer aan

1 oktober 2016

Automobilisten die bij Rotterdam op de A20 naar Hoek van Holland rijden, kunnen over anderhalve week maar beter hun gaspedaal een beetje loslaten. Maandag 10 oktober wordt het trajectcontrolesysteem weer aangezet, zegt justitie. De apparaten tussen Terbergseplein en Kleinpolderplein hangen er al jaren. Ze stonden de laatste tijd alleen uit en maten niet of passerende auto's harder reden dan de toegestane 80 kilometer per uur.De trajectcontrole is 3,5 kilometer lang en bestaat uit drie delen.

ANWB wil 'filepolitie' op snelwegen

1 oktober 2016

De ANWB pleit voor terugkeer van de zichtbare politie op de snelweg. Betere handhaving van de regels voorkomt de lange files die dagelijks ontstaan, zegt directeur Van Bruggen in De Telegraaf. Nu doet iedereen maar wat op de snelweg omdat de pakkans klein is, zegt hij.
Veel mensen zijn onder het rijden bezig met andere dingen, zoals bellen, scheren, zich opmaken of lezen. Daardoor ontstaan te pas en te onpas ongelukken.

Nederland grootste frietproducent

1 oktober 2016

Nederland is de grootste producent en exporteur van diepvriespatat en andere bevroren aardappelproducten van Europa.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek produceerde Nederland vorig jaar voor bijna 1,3 miljard euro aan patat, zo'n 1,6 miljard kilo.

Spookrijder: 2 doden

1 oktober 2016

Bij een ongeluk met een spookrijder op de A2 bij Best zijn twee mensen om het leven gekomen. Volgens de politie zijn het de vermoedelijke spookrijder en een inzittende van een andere auto.
Daarin zat een gezin. De vader is om het leven gekomen, de moeder en haar zoon raakten zwaargewond.

Naakte man op dak veroorzaakt reuring

1 oktober 2016

Een verwarde man die lange tijd naakt op het dak van een huis in Veghel zat, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor veel commotie gezorgd. Vanaf het dak van de woning aan de Dominee Talmastrat gooide de naakte man dakpannen naar beneden. Hiermee richtte hij flink wat schade aan, onder meer aan een aantal auto's, meldt Omroep Brabant.Er werd een hoogwerker van de brandweer opgeroepen om de man van het dak te halen, maar dit was niet nodig. De man klom uiteindelijk zelf van het dak af.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

1 oktober 2016

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 1 oktober via LOK-Radio o.a. de volgende onderwerpen.
- Open Dag Dierenasiel.
- Verkoop Kinderpostzegels begonnen.
- NL Speaks op PCB Het Kompas.
- Fraudebestrijding bespaart bijna 3 miljoen.
- Duurzaamheids maatregelen in wijk Langeland.
- Gemeente organiseert fitheidstest voor Krimpenaren.
- Terugblik op Krimpen Festival.
Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

citroen broere no 2
Meer kabelkrant...