Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 17 februari 2017

Vrijdag 17 februari

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel. Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl, of:
LOK, red. kabelkrant, Postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180-55 21 11,
www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Direkt kabelkrant nieuws lezen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant. Nieuws van andere dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Het weer

Vrijdag valt er eerst verspreid in het land wat lichte regen en de bewolking overheerst. In de middag wordt het geleidelijk droog. Het kan lokaal een beetje opklaren. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden en er waait een matige wind, aan zee soms vrij krachtig, uit het westen tot noordwesten. In het weekend is het een groot deel van de tijd droog. Verder hebben wolkenvelden vaak de overhand, maar soms breekt even de zon door. Zaterdag wordt het een graad of 7, zondag rond 9 graden.

Trump:volgende week nieuw decreet

De Amerikaanse president Trump komt volgende week met een nieuw decreet om, zoals hij op een persconferentie zei,de Amerikanen te beschermen. Hij zei niet hoe dat decreet eruit zal zien.
Vorige week liep het besluit om moslims uit zeven landen de toegang tot de VS te verbieden uit op een fiasco. Rechters verklaarden de maatregel ongeldig.

'Links Amerika' wil zijn eigen Tea Party tegen Tru

Overal in de Verenigde Staten ontstaan in de laatste weken spontaan protestgroepen tegen Donald Trump. Sinds hij president is, worden senatoren overstelpt met telefoontjes en trekken burgers massaal naar hun stadhuis toe om verantwoording te eisen. Alleen al in de omgeving van Washington komen meer dan honderd van dit soort groepen samen in huiskamers. "Amerikanen worden eindelijk wakker geschud."

"Consulaat neemt 'Gülenist' pas af"

Het Turkse consulaat in Rotterdam neemt paspoorten in van Turken van wie wordt vermoed dat zij banden hebben met de Gülen-beweging. Dat schrijft dagblad Trouw. Daardoor kunnen zij problemen met de IND krijgen bij het verlengen van hun verblijfsvergunning. Op het consulaat horen de betrokkenen dat ze 'voortvluchtig' zijn. Met een ééndaags paspoort kunnen ze naar Turkije reizen, waar ze moeten bewijzen dat ze geen Gülen-sympathisant zijn.

Weer reuzenrad bij Rotterdamse Markthal

Het reuzenrad keert terug in het centrum van Rotterdam. Het 55 meter hoge gevaarte komt volgende maand opnieuw te staan op het plein bij de Markthal. Het is wel voor het laatst dat de attractie op de Binnenrotte mag staan. Vorig jaar was het reuzenrad een groot succes. Tienduizenden mensen hebben rondjes gedraaid en genoten van het uitzicht over de stad. Het rad was er toen in verband met de festiviteiten rond 'Rotterdam viert de stad'. Dit jaar keert het rad terug van 11 maart tot 9 april.

Leidse wetenschappers gaan mensen besmetten met ma

Leidse wetenschappers hebben groen licht gekregen om testpersonen opzettelijk met malaria te besmetten. Het is het de eerste keer dat een verzwakte malariaparasiet via een injectie wordt ingebracht bij testpersonen. Als resultaat kunnen hopelijk al in de nabije toekomst miljoenen doden voorkomen worden, zegt het LUMC.Het LUMC gaat nu een medicijn testen dat volledige bescherming zou moeten bieden tegen de malariaparasiet. De huidige malariamedicijnen bieden alleen tijdelijke bescherming.

Linkse partijen goed voor koopkracht

De drie linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks zijn het best voor de koopkracht als zij hun verkiezingsprogramma geheel mogen uitvoeren.
De VVD-plannen zijn goed voor de structurele werkloosheid. Dat blijkt uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma's die het Centraal Planbureau (CPB) donderdag publiceert.

Wensballonnen zijn nachtmerrie voor molenaars

Wensballonen moeten verboden worden als het aan de molenaars van werelderfgoed Kinderdijk ligt. Van de negentien molens in de Alblasserwaard zijn er vijftien bewoond. De molenaars hebben al een aantal incidenten meegemaakt met brandende wensballonnen en zijn bang voor brand. Sommigen hebben met de jaarwisseling niet geslapen en met de tuinslang in de hand de hele nacht naast de molen gezeten.

Weer zoekactie op rampplek MH17

Komend voorjaar wordt er in Oekraïne weer gezocht naar bezittingen en resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Een journalist nam onlangs een stukje bot mee van de plek. Volgens hem zou er nog veel meer te vinden zijn. Dat veroorzaakte onrust onder nabestaanden,die aandrongen op meer onderzoek.
Contactpersonen in de buurt van de rampplek gaan weer zoeken zodra de sneeuw weg is.


Veel kleurige vogels in jarig Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum bestaat 175 jaar en viert dat met een feestelijk overzicht van het mooiste werk van Aert Schouman. Koningin Maxima komt de expositie zaterdag openen. Het gewone publiek is welkom vanaf zondag.
De tentoonstelling heet "Een koninklijk Paradijs" en dat slaat onder meer op het feit, dat er prachtige behangsels hangen uit Paleis Huis ten Bosch. Na de expositie, die duurt tot 17 september, gaan de stukken terug naar de koninklijke familie.

Neushoorntje geboren in Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is dinsdagavond een Indische neushoorn geboren. Hoe het met het neushoorntje gaat, is nog niet bekend. Verzorgers gaan in de loop van woensdag in het verblijf kijken. Moeder Nameste is 16 maanden zwanger geweest van haar jong.Namaste krijgt van Blijdorp voorlopig rust. Ze is een ervaren moeder die naast de nieuwe kleine al zes jongen heeft grootgebracht.

Hoge onderscheiding voor dirigent Bernard Haitink

Dirigent Bernard Haitink is donderdagavond in Amsterdam benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Locoburgemeester Kajsa Ollongren reikte hem de versierselen uit in het Concertgebouw. Haitink stond daar voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Het is dit seizoen zestig jaar geleden dat de nu bijna 88-jarige maestro voor het gezelschap debuteerde.

7-jarig meisje solliciteert bij Google

Een meisje van zeven stuurde een sollicitatiebrief naar Google. CEO Sundar Pichai stuurde een brief terug. Ze schrijft in haar brief dat ze later als ze groot is graag bij Google wil komen werken, al behoren een baan in een chocoladefabriek of een carrière als Olympisch zwemster wat haar betreft ook tot de mogelijkheden. Zo'n mooie brief kun je natuurlijk niet onbeantwoord laten, en dus stuurde Google-CEO Sundar Pichai haar een reactie. "Ik kijk ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen als je klaar bent met school.

Kijk en luister mee bij de LOK-radio

U kunt via internet meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams in de studio die u in de studio laten kijken.
Ga naar: www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.

Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',
dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 19 februari verzorgd door De Ark.
Van 09.30 - 10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar De Ark voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Dr. G. den Hartogh.

Kerkdiensten zondag 19 februari 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:ds. E.J.N. Kronenburg
18.30 uur:ds. F. Bos

DE RANK
10.00 uur:ds. M.D. van der Giessen
18.30 uur:Dienst in IJsseldijkkerk

Kerkdiensten zondag 19 februari2/5

DE ARK

10.00 uur:dr. G. den Hartogh
18.30 uur:ds. T.R. Schep


DE WINGERD
10.00 uur:ds. C.R. GroenendijkKerkdiensten zondag 19 februari 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:ds. R.J. Vreugdenhil
16.30 uur:ds. J. B. de Rijke

De Tuyter
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Henk Herbold


Kerkdiensten zondag 19 februari 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. A.J. Mensink
18.30 uur:Dhr. T.R. Rietveld

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. K. Hak
18.30 uur:Ds. A.J. Mensink

Kerkdiensten zondag 19 februari 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

Eucharistieviering
past. H. Flohr
Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel, tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: Multisport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek H
13.00 - 17.00 uur: Multi sport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond H