Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 12 augustus 2017

Zaterdag 12 augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het Weer

Zaterdag:
's Morgens druilerig, in de middag droger.
Temperatuur: 19 á 20 graden.
Matige zuidwesten- tot westenwind.
Vannacht wisselend bewolkt, enkel buitje.
Temperatuur: 13 graden.
Matige noordwestenwind.
Zondag:
Mogelijk een kleine bui.
Temperatuur: 21 graden.
Matige noordwestenwind.

Miljarden extra nodig voor OV

Er is elk jaar 1 miljard euro extra nodig voor het openbaar vervoer in de Randstad. Dat heeft directeur Maurice Unck van de RET tegen de NOS gezegd. Volgens hem moeten treinlijnen worden omgebouwd tot metrolijnen en moet de frequentie van het OV omhoog. Als we dat niet doen, zegt Unck, verliest de Randstad de concurrentieslag met Londen, Parijs en het Roergebied. De RET-directeur verwijst naar het succes van het ombouwen van de oude Hofpleinlijn. Nu dat een metrolijn is tussen Rotterdam en Den Haag, maken veel meer reizigers er gebruik van.

NK Sprietlopen in Puttershoek

Puttershoek maakt zich klaar voor het NK Sprietlopen. Zaterdag komt er een boomstam van twintig meter over de haven te liggen. Het is de bedoeling dat de deelnemers droog aan de overkant komen. In de eerste ronde lukt dat vaak wel, maar later wordt de houten spriet ingesmeerd met zeep. Het sprietlopen begon ooit als ludieke actie, maar al snel groeide het uit tot folklorefeest. Er worden zaterdag veel mensen verwacht. Zelfs de Japanse televisie is bij het evenement aanwezig. (Ook daar komkommertijd) RTV Rijnmond is erbij en zendt de beelden later op de dag uit.

Gesteriliseerde zwerfkatten terug

Een deel van de zwerfkatten die begin deze week zijn gevangen in Rotterdam-Overschie is vrijdag vrijgelaten. Ze konden niet wachten om hun vrijheid tegemoet te rennen, zo is te zien op TV Rijnmond en 360-videobeelden op de site Rijnmond.nl. Meer dan dertig katten en kittens werden maandag met een speciale kooi gevangen rond de Parallelstraat. Om te voorkomen dat het er nog meer worden, heeft Stichting Zwerfkatten Rijnmond de beesten gevangen en gecastreerd of gesterilliseerd. Oudere katten gaan terug het wild in. Kittens worden gesocialiseerd en later ondergebracht bij liefhebbers.

Twee miljoen kijkers voor Dafne

Ruim 2 miljoen mensen hebben Dafne Schippers vrijdagavond haar wereldtitel op de 200 meter zien prolongeren. Bijna 1,3 miljoen mensen keken naar NOP3, een kleine 800.000 mensen keken naar Jinek op NPO1, waarin de race ook live te zien was.

Vorig jaar trok de 100-meterfinale met Schippers op de OS in Rio ´s nachts om 3.30 uur 780.000 kijkers.

Stunt Nadine Visser

Nadine Visser (22) heeft voor een enorme stunt gezorgd door zich als eerste Nederlandse ooit voor een 100 meter hordenfinale op de WK atletiek te kwalificeren.
De van origine zevenkampster realiseerde een zesde tijd 'overall' van 12.83 en was er de snelste 'verliezer' mee.

De finale is zaterdagavond om 21.05 uur.

NTR-baas Romer wil afschaffing Ster

Directeur Paul Romer van omroep NTR vindt dat de STER-reclame op de zenders van NPO moet worden afgeschaft. In een interview met De Telegraaf zegt Romer dat de publieke omroep niet commercieel zou moeten denken. Daarnaast doe je de kijkers er plezier mee en komt er 12 procent zendtijd bij, zegt Romer. Als de reclame-inkomsten wegvallen bij de NPO, loopt de NPO jaarlijks zo´n 180 á 200 miljoen euro mis. Uit recent onderzoek van mediabedrijf Ericsson blijkt dat 56 procent van de Nederlanders bereid is om meer te betalen voor een publieke omroep zonder reclame, aldus Romer.

Zalm hoopt op akkoord in september

Informateur Zalm hoopt dat de vier partijen in de kabinetsformatie het nog voor oktober eens zijn over een regeerakkoord. Op de vraag of ze er begin oktober uit zijn, zei hij bij de NOS:"Als het even kan, nog wat eerder". Aan het eind van de eerste week na de zomerstop in de formatie laten de onderhandelaars zich ook positief uit. VVD-onderhandelaar Zijlstra zei bij afwezigheid van premier Rutte, die in Litouwen is, "dat er al wat kwesties zijn afgetikt". CDA-leider Buma en zijn collega Segers (CU) vinden dat het goed gaat. Pechtold heeft "zinvolle"dagen achter de rug.

Hardleers

Een 35-jarige man uit Leeuwarden werd vrijdag vroeg in de ochtend voor de elfde keer in nog geen drie jaar tijd door de politie betrapt wegens rijden zonder rijbewijs. De politie controleerde de man, omdat de auto waarin hij reed onverzekerd was. Bij controle bleek de man ook nog eens een flinke belastingachterstand te hebben.

De auto is in beslag genomen en weggetakeld.

Hopen op vuurwerk

De meteorenregen die dit weekend waarneembaar is, is niet heviger dan andere jaren volgens de NASA. Maar er is altijd kans dat er spectaculair vuurwerk tussen zit. In augustus is er altijd een piek. "Het zijn stukjes rots van het formaat zandkorrel tot erwt", meldt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. "Het gruis is lang geleden uitgeworpen door de komeet Swift-Tuttle, die langzaam uit elkaar valt terwijl hij om de zon draait".
Elk jaar kruist de aarde dat afvalspoor.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 12 augustus via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Krimpense zomerweken.
- Zacht water in Krimpen.
- NPV op de bres voor ouderen.
- Hart van Krimpen gala en Tour de Jour.
- 55 jaar Molukkers in Krimpen.
- Buxus mot slaat toe in Krimpen.
Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Staalfusie dichterbij

Tata Steel heeft voor tienduizenden Britse staalwerkers een langverwachte pensioenovereenkomst gesloten. Daarmee is de deur geopend voor een grote Europese fusie in staal. De fusie kan grote gevolgen hebben voor werknemers van Tata in IJmuiden. Deze Britse regeling vervangt de oude, luxere regeling. Eerder gingen de werknemers akkoord met lagere lonen en voorwaarden waarmee de werkgelegenheid verzekerd werd.
Tata Steel Nederland zag de winst met ruim een derde stijgen, onder meer door een hogere staalprijs.

Wekelijks voorleesuur voor 2 tot 8-jarigen in bieb

Elke woensdag vindt er van 14:00 tot 15:00 uur een voorleesuurtje plaats in de bibliotheek in ontmoetingscentrum de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen voor aan kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom!

Kleuter Tennis 1/2

Is uw kind tussen de 3 en 5 jaar oud dan kan hij/zij meedoen aan onze superleuke Kleuter Tennislesjes.
Het gaat hierbij om het stimuleren van de motorische ontwikkeling van het kind en het voorbereiden op specifieke tennisvaardigheden. Dit is goed voor elk kind, welke sport hij/zij ook gaat volgen.
Een kind dat Kleuter Tennis gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren tennissen!


Kleuter Tennis 2/2

De lesjes worden gegeven op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 14.30 uur, op de volgende data: 30 augustus, 6 september, 13 september, 20 september en 27 september.
De kosten bedragen € 20,- voor 5 lessen, gegeven door Dorien Klinkenberg. U kunt bij Dorien betalen tijdens de les (voor vragen Dorien, 0641145911 of mail de jeugdcommissie: jeugdcie@tvlangeland.nl)
De kinderen kunnen worden opgegeven via het www.tvlangeland.nl .

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 13 augustus verzorgd door De Wingerd.
Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar De Wingerd voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. C.R. Groenendijk.

Huis Apostelen gevonden

Archeologen claimen in Israël het verloren gewaande Bethsaïda te hebben ontdekt, het Huis van de Apostelen waar zeker drie van Jezus' eerste volgelingen vandaan kwamen. Een plek ook waar Jezus zelf wonderen zou hebben verricht, zoals de heling van een blinde man en de vermenigvuldiging van brood en vissen. De ontdekking wordt al meteen tegengesproken. Professor Rami Arav, verbonden aan de universiteit van Nebraska, is al dertig jaar lang aan het graven op een andere plek. Hij is ervan overtuigd dat daar Bethsaïda is. Er is trouwens ook nog sprake van een derde locatie.

Trump dreigt met militair ingrijpen

Na oorlogstaal uit te slaan tegen Noord-Korea, heeft president Trump gezegd dat hij militair ingrijpen in Venezuela niet uitsluit. De opmerking komt aan de vooravond van een zesdaagse reis van vicepresident Pence naar Latijns-Amerikaanse landen. Aangenomen wordt dat Pence zal vragen om een eensgezinde lijn tegen het land dat afglijdt in chaos en dictatuur.
Het Witte Huis heeft een verzoek van president Maduro om met Trump te praten, afgewezen.

Kerkdiensten zondag 13 augustus 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Ds. W.P. v.d. Hoeven
18.30 uur:Ds. F. Bos

DE RANK
10.00 uur:Ds. J.G. van Laar-Folbert
18.30 uur:Dienst in IJsseldijkkerk

Kerkdiensten zondag 13 augustus 2/5

DE ARK

10.00 uur: Dr. G. den Hartogh

DE WINGERD
10.00 uur:Ds. C.R. Groenendijk

Kerkdiensten zondag 13 augustus 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.J. Meijer
16.30 uur:Ds. J.B. de Rijke

DE TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Getuigenisdienst

Kerkdiensten zondag 13 augustus 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. A. van Vuuren
18.30 uur:Ds. A.W. v.d. Plas

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. M.B. v.d. Akker
18.30 uur:Ds. A.J. Mensink

Kerkdiensten zondag 13 augustus 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Woord-Communieviering
H. Berbee

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Luistert u graag naar klassieke muziek?

De Lokale Omroep Krimpen biedt u iedere vrijdag van 10.00-11.00 uur het programma met klassieke muziek.
Van barok tot opera en van concerten tot operette-ouvertures.
Een grote verscheidenheid aan componisten valt in dit programma te beluisteren.
Samenstelling en presentatie: Hermann Keller.

Herhaling op zondag van 12.00 tot 13.00 uur.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: Multisport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: Multi sport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H