Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 20 april 2018

Vrijdag 20 april

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vrijdag schijnt de zon weer volop en is er ook nauwelijks hoge bewolking. De wind waait meest zwak, kracht 2, eerst uit het zuidwesten, later draaiend naar west tot noordwest. De maxima liggen in de kustgebieden tussen 18 en 23 graden, dieper landinwaarts wordt het 25 tot 27 graden. Ook zaterdag is er nog volop zon, maar is het met 17 tot 24 graden net iets minder warm. De wind is dan noordoostelijk en zwak tot matig. Zondag wordt het plaatselijk weer 25 graden in het binnenland. Er is dan wel kans op buien met onweer.

Het was de warmste 19 april ooit

Sinds het begin van de officiële temperatuurmeting in 1901 is het nog nooit zo warm geweest op 19 april. Om 12.30 uur was het in De Bilt 24,4 graden.
Het oude record van 24,3 graden dateert uit 1988.

Geen opvallende overlast door afsluiten Coolsingel

Sinds de Coolsingel dicht is voor een grote verbouwing, is het wel drukker op de omleidingsroutes, maar zijn er nog geen extra files. Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zijn er geen geen bijzondere files of opstoppingen ontstaan door toedoen van de Coolsingel.

Zondag naar Feyenoord kijken op drie locaties in d

Feyenoordfans kunnen zondag op drie plekken in de stad de voetbalfinale tegen AZ bekijken. Burgemeester Ahmed Aboutaleb hoop op een goede sfeer in de stad. De locaties in de stad waar op grote schaal in groepsverband naar voetbal kan worden gekeken zijn het marktterrein, op het Stadhuisplein en in het Museumpark. Als Feyenoord zondag de beker wint, wordt de club maandag om 14:00 uur in de Kuip gehuldigd. Vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel kan het niet bij het stadhuis.

Van Galen of De Wolf reikt de KNVB-beker uit

De KNVB-beker wordt zondag weer uitgereikt door een boegbeeld van de winnende club. Na de finale tussen AZ en Feyenoord zal Barry van Galen of John de Wolf de cup overhandigen aan de aanvoerder. Sinds enkele jaren wordt de beker uitgereikt door een clubicoon.

Ook schoonmakers gehuldigd na kampioenschap PSV

Het was een grote bende in het centrum van Eindhoven, na het kampioensfeest van PSV afgelopen maandag. Donderdag was er voor de tientallen schoonmakers een beloning met een huldiging op het stadhuis. Met bloemen, gebak, een PSV-sjaal en papieren kampioensschalen.

Londen wil plastic rietje verbieden

De Britse regering wil wattenstaafjes en plastic rietjes gaan verbieden.Dat is onderdeel van een breder plan om afval in de natuur tegen te gaan.Elk jaar worden in Groot-Brittannie zo'n 8,5 miljard rietjes weggegooid en het duurt honderden jaren voordat dat plastic is afgebroken.

Nog steeds geen dochter

Ze hadden na dertien zoons hun zinnen gezet op een meisje, maar het is Jay en Kateri Schwandt uit de Amerikaanse staat Michigan weer niet gegund: woensdag hebben ze voor de veertiende keer een zoon gekregen, meldt een lokale nieuwszender.

Beelden uit de geschiedenis van Zuid-Holland onlin

Geschiedenisliefhebbers kunnen vanaf donderdagmiddag hun hart ophalen: dan publiceert de provincie Zuid-Holland zo'n 2.500 beelden uit de jaren '40, '50 en '60. De gedigitaliseerde glasnegatieven zijn niet eerder op grote schaal vertoond. De negatieven zijn vanaf donderdagmiddag te zien op de website van de provincie Zuid-Holland.

Programma Koningsdag

Het programma voor Koningsdag 2018 is te raadplegen op www.trouwaanoranjekrimpen.nl .

Voor het eerst dit jaar komt er geen boekje uit; mede gezien de te hoge kosten en digitalisering is overgestapt op een website.

Workshop Goochelen op Koningsdag

Op Koningsdag 27 mei a.s. geeft Janse Heijn drie bijzondere workshop voor kinderen en jongeren, waarin hij een paar toegankelijke maar verrassende trucs uitlegt en aanleert.
Per workshop is er plek voor 10 deelnemers. Deze zijn vrij toegankelijk en vinden plaats in De Tuyter. Workshop ronde 1: leeftijd 8 tot 11 jaar van 13.00 uur tot 13.45 uur; Workshop ronde 2: leeftijd 8 tot 11 jaar van 14.00 uur tot 14.45 uur en Workshop ronde 3: leeftijd 12 tot 17 jaar van 15.00 uur tot 15.45 uur.

Creafeesten voor ouderen in Krimpen

De kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel organiseert samen met Bij Suus op 23 mei en 6 juni een creafeest voor ouderen in Krimpen. De creafeesten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Op 23 mei is het creafeest op OBS De Groeiplaneet (Wielerbaan 17) en op 6 juni is het in Het Facet (Patrijzenstraat 63). Via www.krimpenaandenijssel.nl/creafeest kunnen ouderen zich aanmelden voor een of beide bijeenkomsten. Voor hulp bij aanmelden kan gebeld worden naar 14 0180. Aanmelden kan tot 17 mei.

Concert muziekvereniging Concordia

Op zaterdag 21 april geeft het orkest van Concordia een concert met als gast het orkest van OBK uit Driebruggen. Concordia, o.l.v. dirigent Rob Sloekers, speelt o.a. de prachtige filmmuziek Maleficent Suite waarbij beelden van de
film Maleficent worden getoond. Het concert wordt gehouden in De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Aanvang 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. Entree EUR 7,50.

Bevrijdingsvuur komt naar Krimpen

Op zaterdag 5 mei brengen Runners naar Krimpen het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Krimpen aan den IJssel. De Bevrijdingsvuurestafette is een landelijk evenement in het kader van Bevrijdingsdag. Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen.

Koningsconcert in Dorpskerk

Op komende koningsdag, vrijdag 27 april, zullen gemengd koor 'Oefening en Stichting' en kamerkoor 'Pro Musica' een concert geven in de sfeervolle Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel met als thema 'Koning der koningen'.
Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang. Iedereen is van harte welkom!

Voetbalvereniging DCV is bijna 100 jaar actief

Over ruim anderhalf jaar viert voetbalvereniging DCV haar 100-jarig bestaan.Aangezien er enorm veel gebeurt is in de afgelopen jaren willen we een oproep doen aan iedereen die op een of andere manier in contact is geweest met DCV We zijn op zoek naar herinneringen in vele vormen.We vragen u dit met ons te delen via ons emailadres activiteitencommissie@dcvkrimpen.nl of via een van onze vele DCV-vrijwilligers die op verschillende dagen en avonden op het Waalplantsoen aanwezig zijn.

Wat gebeurde er op 20 april

1808 Amsterdam wordt de hoofdstad van Nederland onder Lodewijk Napoleon

1862 Uitvinding van het pasteuriseren door Louis Pasteur en Claude Bernard.

1999 Tijdens een bezoek aan Sevilla bezoekt prins Willem-Alexander een stierengevecht. Ook wordt hij die dag voorgesteld aan ene Máxima Zorreguieta.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Kijk en luister mee bij de LOK-radio

U kunt via internet meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams in de radiostudio die u in de studio laten kijken.
Ga naar: www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.

Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 22 april verzorgd door de Immanuelkerk. Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de Immanuelkerk voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. J.B. de Rijke.

Kerkdiensten zondag 22 april 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Ds. C. Baggerman
18.30 uur:Dienst in De Ark

De Rank
10.00 uur:Ds. N. de Jong
18.30 uur:Dienst in De Ark

Kerkdiensten zondag 22 april 2/5

DE ARK

10.00 uur: Dhr. S.J. v.d. Woude
18.30 uur: Ds. Koos Staat

DE WINGERD
10.00 uur: Ds. C.R. Groenendijk

Kerkdiensten zondag 22 april 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.B. de Rijke
16.30 uur:Ds. J.M. Oldenhuis

De TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Steve van Deventer

Kerkdiensten zondag 22 April 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. C. Blenk
18.30 uur:Ds.J.A.W. Verhoeven

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Dhr. T.R. Rietveld
18.30 uur:Dr. A.J. Kunz

Kerkdiensten zondag 22 april 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Woord-Communieviering
o.l.v. Parochianen
Bronspettertjes

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H