Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Tijn (Miss Montreal)

De LOK schijf van 8 juli 2017

De LOKSCHIJF is: Tijn - Miss Montreal. De Nederlandse singer-songwriter Sanne Hans (Miss Montreal,22 september 1984, Dedemsvaart) schreef eind vorig jaar speciaal voor Tijn een intieme ballade. In de tekst van het lied spreekt de 32-jarige vocaliste haar bewondering uit voor zijn Serious Request nagellakactie en de krachtige opstelling en boodschap van de zieke jongen. De zesjarige Tijn, die bekend werd door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. De jongen leed aan hersenstamkanker. 

Tijn_missMTijn heeft meer dan 2,5 miljoen euro binnengehaald toen hij tijdens Serious Request in Breda tegen betaling nagels van mensen ging lakken. Het doel van die actie was geld inzamelen voor het Rode Kruis voor de bestrijding van kindersterfte door longontsteking. De totale opbrengst was ruim 9 miljoen euro.
Rode Kruis-directeur Gijs de Vries zegt dat er verslagenheid heerst op zijn kantoor. "We hebben onlangs een mooie happening met Tijn en zijn familie gehad toen we hem het Kruis van Verdienste gaven, de hoogste onderscheiding die we binnen het Rode Kruis hebben. Tijn liep toen heel trots rond. Je kunt hem misschien wel betitelen als de beste fundraiser van Nederland."
Onlangs startten cabaretier Youp van 't Hek en presentatrice Wendy van Dijk de actie "Lak door Tijn" om geld in te zamelen voor nieuwe behandel

methoden in Nederland en kinderen met dezelfde ziekte als Tijn een kans te geven. Er is een nagellaklijn gestart en Tijn koos de vier kleuren uit. Die actie heeft ruim 1,1 miljoen euro opgebracht.

In april verleende paus Franciscus nog de apostolische zegen aan Tijn. De paus was benaderd door een Nijmeegse pastor, die onder de indruk was geraakt van de nagellakactie van het jongetje. Kortom, een meer dan terechte LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Zoutelande (Blof ft Geike Arnaert)

2 december 2017

Golden Slumbers (Elbow)

25 november 2017

Kids in love (Kygo ft The Night Game)

18 november 2017

My indigo (My indigo)

11 november 2017

Wolves (Selena Gomez)

4 november 2017

A Million Ways (Miss Montreal)

28 oktober 2017

With a little help (Di-rect)

21 oktober 2017

Carry you home (Tiesto ft StarGate & Aloe Blacc)

14 oktober 2017

Perfect (Ed Sheeran)

7 oktober 2017

No roots (Alice Merton)

30 september 2017