Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Man tovert Smart om tot luxe sneeuwscooter

11 februari 2017 Alfons Schramm Happy Hour

sneeuwsmart Tod Anderson, een automecanicien uit de Canadese hoofdstad Ottawa liet zich inspireren door de Canadese winter om zijn Smart om te bouwen tot de perfecte sneeuwscooter.

Anderson bedacht het ontwerp voor de wagen enkele jaren geleden. Deze winter heeft hij zijn plan eindelijk ten uitvoer gebracht. 
"Het is gewoonweg perfect voor deze auto", zegt hij. "Deze wagen is gewoon gemaakt om omgevormd te worden tot een sneeuwscooter: met achterwielaandrijving en de motor achteraan. Ik moest het wel proberen." 
Samen met enkele vrienden bouwde Anderson de wagen om in zijn garage. Zijn nieuwe sneeuwscooter werkt perfect en haalt een snelheid van 65 kilometer per uur. De rupsbanden zijn afkomstig van een quad en werden aangepast om te passen op de wielassen van de Smart. De ski's die de voorwielen vervangen, werden op maat gemaakt. 
De sneeuwscooter mag uiteraard niet op de openbare weg, maar daarvoor is de omgevormde Smart, die bestemd is voor winterse off-road avonturen, natuurlijk ook niet gemaakt. Niet alleen is deze Smart in staat om door diepe sneeuw te scheuren: hij houdt de inzittenden tegelijkertijd ook lekker warm, in tegenstelling tot een gewone sneeuwscooter. Misschien iets voor Nederland nu?

In deze Happy Hour gaan we zoals gewoonlijk lekkere muziek draaien en hebben we een speciale "Cover-Original"! Vanzelfsprekend wordt er een track gedraaid uit de "CD van de Maand" van de Rolling Stones "Blue and Lonesome" en gaan we iemand bellen die jarig geweest is.

De LOKSCHIJF van deze week is: Naturally - Rondé. Zangeres Rikki Borgelt ronde weet zich in goed gezelschap van vier heren die samen de band Rondé. De groep ontstaat in het voorjaar van 2014 op de Herman Brood Academie en bestaat uit Isai Reiziger (drums), Armel Paap (gitarist), Cas Oomen (bas) en Adriaan Persons (toetsen). Al vrij snel staat het gezelschap op het podium van Paradiso en worden ze geselecteerd voor de Popronde. 
 De band moet snel aan de slag om nummers te produceren, waarvan "Run" het eerste resultaat is. In het voorjaar van 2015 is "We are One" de volgende single. Ondertussen heeft de band een vol programma. Na een korte tour door België in februari zijn ze te zien op de Nederlandse poppodia en staan het Indian Summer Festival en Concert At Sea op de agenda. In de zomer wordt een remix van "Run" gebruikt in een commercial van Heineken, gemaakt door Marc van Oosterbaan en Ivo de Jong, bekend als East & Young.
 In 2016 werkt Rondé met Niels Zuiderhoek, die ook werkte met Kensington en Van Velzen, aan hun debuutalbum. De singles "Why don't you care" en de LOKSCHIJF van deze week "Naturally" verschijnen als voorlopers. ronde_naturally

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Reisbureau deelt logo als tatoeage uit

Naakte fietser van brug geplukt

Nieuw bericht

Boete voor kat op veld?

LOKschijf Jaaroverzicht 2017

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour