Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Extra krediet nodig voor de kinderboerderij

13 mei 2017 Niels van der Steenhoven Kijk op Krimpen

2017-05-13 Wethouder Blankenberg en Terry

Wethouder Blankenberg heeft in een gesprek met Kijk op Krimpen-presentator Terry Mace-Hardyman aangegeven dat er fouten zijn gemaakt rondom de financiering van de verbouwing van de kinderboerderij.

In 2014 is verzuimd krediet aan te vragen voor € 90.000 aan de Raad. Een andere € 80.000 stond op een verkeerde plaats in de begroting. Ten derde is er een overschrijding van ong. € 60.000 vanwege diverse problemen en tegenvallers, onder andere vanwege extra maatregelen omtrent de vogelgriep.

In het 1ste kwartaal van dit jaar, bij het opstellen van de jaarrekening 2016, zijn de fouten aan het licht gekomen. De wethouder heeft een brief naar de Raad gestuurd. Officieel is daar nog geen reactie op gekomen, echter in de krant staat al wel een aantal reacties van oppositieleiders die boos zijn over de gang van zaken. 

De wethouder heeft een raadsvoorstel geschreven en naar verwachting komt dat in juni op de agenda zodat dit verder kan worden opgepakt. Wethouder Blankenberg betreurt de gang van zaken maar geeft aan dat het geld goed besteed is en uiteindelijk ziet de kinderboerderij er prachtig uit, dus hopelijk vallen de consequenties uiteindelijk mee.

 

Ander nieuws van Kijk op Krimpen

Informateur stelt coalitie voor van Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en CDA (video-update)

Uitslagavond live op LOK-Radio

Koorts debat op LOK en RTV Rijnmond

Sinterklaasintocht live op LOK-Radio

Vocal Group Jade wint eerste prijs (podcast)

Meer nieuws in het archief van: Kijk op Krimpen

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Kijk op Krimpen